ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητική κρίση με τον Μουζάλα μετά τον χαρακτηρισμό της πΓΔΜ ως Μακεδονία

Κυβερνητική κρίση με τον Μουζάλα μετά τον χαρακτηρισμό της πΓΔΜ ως Μακεδονία

Σάλος έχει προκληθεί από τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αποκάλεσε την πΓΔΜ ως «Μακεδονία».  

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέρριψε τις αιτιάσεις της ΝΔ περί παραίτησης, ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος εξέφρασε ανοικτά τη διαφωνία του και ζήτησε το "κεφάλι" του του κ. Μουζάλα.

Στη συνέχεια, υπήρξε και τοποθέτηση της εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, η οποία ανέφερε ότι «ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και “γκάφες”, ούτε μια φορά. Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές» σημειώνει η κ. Παπαδοπούλου.

Από την πλευρά του Μαξίμου, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για την αξίωση Καμένου περί παραίτησης του κ. Μουζάλα.

Απάντηση από την κυβέρνηση στην ΝΔ

Με ανακοίνωση της η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα, απαντώντας σε προγενέστερη ανακοίνωση της Νέα Δημοκρατίας που ζήτησε την παραίτηση του υπουργού. «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει» αναφέρει η ανακοίνωση.

Παραίτηση Μουζάλα ζητά και η ΝΔ

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή” τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία». Σύμφωνα με τη ΝΔ το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες καθώς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με ταΣκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μουζάλας ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. “

Α. Λοβέρδος: Παραβιάζει την εθνική γραμμή ο Μουζάλας

«Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λοβέρδου:

«Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία.

Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας.

Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

Διαβάστε ακόμα:

Ατόπημα Μουζάλα που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ