ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρθηκε ο Ρούμπιο από την μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Αποσύρθηκε ο Ρούμπιο από την μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων
REUTERS

Ο Μαρκ Ρούμπιο αποσύρθηκε χθες από τη μάχη για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, αφού απέτυχε να μετατρέψει την υποστήριξη των κορυφαίων στελεχών του κόμματος σε προκριματικές νίκες σε σημαντικές πολιτείες.

Το φαβορί των ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, σάρωσε σε τρεις πολιτείες και οδήγησε στην έξοδο από την κούρσα για την προεδρική υποψηφιότητα τον Μάρκ Ρούμπιο, ωστόσο η ήττα του αμερικανού δισεκατομμυριούχου στην κρίσιμη πολιτεία του Οχάιο επέφερε περισσότερο χάος σε ένα βαθιά διχασμένο κόμμα ενόψει της μεγάλης πιθανότητας να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα.

Την ίδια στιγμή οι νίκες της Κλίντον σε Φλόριντα, Ιλινόις, Οχάιο και Βόρεια Καρολίνα εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με την δυνατότητα του Μπέρνι Σάντερς να κερδίσει την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η νίκες του Τραμπ σε Φλόριντα, Ιλινόις και Βόρεια Καρολίνα τον φέρνουν πιο κοντά στους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για την υποψηφιότητα ενώ άφησε το κόμμα των ρεπουμπλικάνων σε δίλημμα: Οι Ρεπουμπλικάνοι ενδέχεται είτε να στηρίξουν έναν υποψήφιο ο οποίος απορρίπτει τους στόχους της πολιτικής τους ή να επιχειρήσουν να τον σταματήσουν με την ελπίδα ότι θα υπολείπεται της απαιτούμενης πλειοψηφίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν άλλον υποψήφιο στο συνέδριο Ιουλίου στο Κλίβελαντ ο οποίος θα πάρει επίσημα την υποψηφιότητα για τις εκλογές της 8η Νοεμβρίου.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσιτς κέρδισε στην πολιτεία από την οποία κατάγεται και αποτελεί πια το αντίπαλο δέος του Τραμπ στη θέση του Ρούμπιο που αποσύρθηκε.
Μετά τις προκριματικές της Τρίτης, ο Τραμπ χρειάζεται σχεδόν το 54% των 1.100 εκλεκτόρων.

Οι νίκες της Κλίντον προστίθεται στο προβάδισμα της έναντι του γερουσιαστή Σάντερς και της δίνουν αέρα νίκης, παρά την εντυπωσιακή απώλεια της στο Μίσιγκαν την περασμένη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ