ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Φοβάμαι για θάνατο παιδιού στην Ειδομένη

Μουζάλας: Φοβάμαι για θάνατο παιδιού στην Ειδομένη

Την ανησυχία ότι η κατάσταση στην Ειδομένη μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο παιδιών, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

"Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνουν παιδιά στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για οπουδήποτε υπάρχει αυτού του μεγέθους το προσφυγικό ρεύμα", σημείωσε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στην τηλεόραση του Άλφα, και πρόσθεσε: "Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αυξάνουμε τις προσπάθειές μας για να μην συμβεί αυτό".

Ο Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχε θέση υπέρ των ανοιχτών συνόρων και σημείωσε ότι η θέση αυτή ανήκε σε κοινωνικά κινήματα αλλά όχι στο κόμμα. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη θέση ήταν «προσωπική άποψη» της κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης".

Όσον αφορά τους πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα και τους τρόπους κοινωνικής τους ενσωμάτωσης, ο κ. Μουζάλας σημείωσε: "στα προηγούμενα 15 χρόνια η κοινωνία ενέταξε περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουμε ήδη σχολεία για τους μετανάστες, έχουμε προγράμματα ενσωμάτωσης. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είμαστε στη φάση να συμμαζέψουμε την κατάσταση".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ