ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Επιτροπή για τη διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου (pic)

ΥΠΕΞ: Επιτροπή για τη διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου (pic)
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Ειδική Επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα υπουργεία που θα συμβάλλουν στη διοργάνωση της Πανορθόδοξης Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου 2016 στην Κρήτη, συγκρότησε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην Ειδική Επιτροπή ΑΜΣΟΕ (Αγίας Μεγάλης Συνόδου Ορθόδοξης Εκκλησίας), σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, συμμετέχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από τα Υπουργεία, Άμυνας, Παιδείας, Υποδομών, Επικρατείας, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη, του γραφείου της Κυβερνητικής Εκπροσώπου και της Περιφερειάρχη Αττικής.

Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής ορίζεται ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, ο οποίος έχει και την ευθύνη σύγκλησης της Ειδικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 που ορίζει τα μέλη, στην Επιτροπή συμμετέχουν, ο Μητροπολίτης Γαλλίας, Εμμανουήλ (εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και ο γραμμ. της Συνοδικής Υπηρεσίας Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εκκλησιαστικής Εθιμοτυπίας, Αρχιμ. Αλέξιος Μπουρλής (εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος).

Ο συντονισμός των εργασιών και η γραμματειακή υποστήριξη της Επιτροπής ανατίθεται στην Ε2 Διεύθυνση Εκκλησιαστικών & Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και όλα τα μέλη συμμετέχουν αμισθί.

Η Επιτροπή, που συγκροτήθηκε με απόφαση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, θα διευκολύνει τη διοργάνωση της Πανορθόδοξης, θα έχει συντονιστικό ρόλο στο υλικοτεχνικό τμήμα και θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Επίσης, θα παράσχει σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες τυχόν διευκολύνσεις και πληροφορίες.

Η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Πανορθόδοξη Σύνοδος 2016: Τα αγκάθια στις σχέσεις των Εκκλησιών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ