ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο αρχείο η υπόθεση πόθεν έσχες του Σταθάκη - Συνεχίζεται η έρευνα για Ψυχάρη, Μητρόπουλο

Στο αρχείο η υπόθεση πόθεν έσχες του Σταθάκη - Συνεχίζεται η έρευνα για Ψυχάρη, Μητρόπουλο
EUROKINISSI

Αυλαία στην υπόθεση Σταθάκη έριξε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, η οποία μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των στοιχείων που προσκόμισε ο υπουργός Οικονομίας αποφάσισε να την θέσει στο αρχείο.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στην επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα τόσο για την υπόθεση αυτή, όσο και για τις περιπτώσεις Ψυχάρη και Μητρόπουλου. Διαφώνησε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο υπουργός Οικονομίας ελέγχθηκε γιατί διαπιστώθηκαν αποκλίσεις στα πόθεν έσχες του, όχι μόνο ως προς το 1 εκατ. ευρώ που είχε ξεχάσει να δηλώσει και το έκανε με συμπληρωματική δήλωση, αλλά και για καταθέσεις και συμμετοχές που φέρεται να έχει σε ακίνητα. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλείτο ήταν της μητέρας του, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά –τον ίδιο και τον αδελφό του κι αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχε αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Σε ότι αφορά στις συμμετοχές του σε ακίνητα, είχε πει πως δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη για τα δικά μου. «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα, προθεσμία 15 ημερών προκειμένου να προσκομίσει τα παραστατικά που του ζητούνται, έδωσε η επιτροπή πόθεν έσχες στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη. Η σχετική επιστολή με ημερομηνία 17 Μαρτίου έφθασε στα χέρια του την επόμενη ημέρα.

Σε ότι αφορά τέλος, στον τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο και τον λογαριασμό που φέρεται να διατηρούσε στο Λονδίνο, η επιτροπή αποφάσισε να απευθυνθεί στην Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, η οποία με τη σειρά της θα αποστείλει επιστολή στην αντίστοιχη Αρχή της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να ζητήσει στοιχεία για τον λογαριασμό αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ