ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αλλαγές που σχεδιάζει στα σχολεία ο Νίκος Φίλης

Οι αλλαγές που σχεδιάζει στα σχολεία ο Νίκος Φίλης
EUROKINISSI

Πλήθος αλλαγών στα σχολεία οραματίζεται ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τις οποίες σχεδιάζει να προωθήσει μετά το τέλος του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται λιγότερες εξετάσεις σε γυμνάσιο και λύκειο, τεχνική εκπαίδευση με περισσότερες ειδικότητες και πρόσθετο έτος μαθητείας και ενιαίο ολοήμερο δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο υπουργός Παιδείας κάλεσε για άλλη μια φορά τον εκπαιδευτικό κόσμο να συμμετάσχει στην κατάθεση απόψεων στο διάλογο για την Παιδεία, ο οποίος όπως είπε δεν είναι προσχηματικός.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το δημοτικό σχολείο, ο κ. Φίλης οραματίζεται την καθιέρωση ενός ενιαίου τύπου σχολείου με ολοήμερο πρόγραμμα, που θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της συναισθηματικής σχέσης δασκάλου και παιδιού.

Στην ειδική αγωγή σχεδιάζεται η μετάβαση σε ένα σύστημα, σύμφωνα με το οποίο θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες στην μάθηση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Στην μέση εκπαίδευση στόχος είναι η διεύρυνση του διδακτικού χρόνου με την κατάργηση των πολλών εξετάσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τέλος, όσον αφορά την τεχνική εκπαίδευση, σχεδιάζεται αναμόρφωση των ειδικοτήτων και καθιέρωση 4ου έτους μαθητείας για τη σύνδεση με την παραγωγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ