ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Να τοποθετηθεί η ΝΔ για σύνδεση Σαμαρά με λίστα Λαγκάρντ

Γεροβασίλη: Να τοποθετηθεί η ΝΔ για σύνδεση Σαμαρά με λίστα Λαγκάρντ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα που συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

"Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα", είπε.

Αναφορικά με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως "όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη".

"Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση", δήλωσε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται ένας νέος φάκελος που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς σε αυτόν φιγουράρουν τα ονόματα των κ. Παγίδα και μελών της οικογενείας του.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας Έλληνας επιχειρηματίας που κατάγεται από τη Μυτιλήνη και είναι συγγενής εξ αγχιστείας με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πεθερό του Αλέξανδρου Σαμαρά, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, αρχιτέκτονα και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών.

Σε απάντησή του ο Γιάννης Ν.Παγίδας επισημαίνει ότι του προκαλεί έκπληξη το δημοσίευμα δεδομένου ότι ο λογαριασμός είναι μηδενικός και έχει κλείσει πολλά χρόνια.

"Το λογαριασμό αυτό διατηρούσα σε άλλη τράπεζα, την Trade Development Bank, που απορροφήθηκε από την HSBC (της οποίας σημειωτέον ουδέποτε υπήρξα πελάτης), ενόσω ζούσα και ασκούσα επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αφρική, νόμιμα ως Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού.... Είναι κατά συνέπεια αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο και συκοφαντικό να αναφέρεται χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο το όνομά μου, να συνδέεται με δήθεν περίεργες κινήσεις λογαριασμών και να αναφέρεται ότι "ακουμπά Σαμαρά" ή "βόμβα για το Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ" με πρόσχημα ότι η κόρη μου Έτα είναι σύζυγος του αδερφού του πρώην Πρωθυπουργού", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παγίδας.

.
.

Στον λογαριασμό που βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων υπάρχει και το όνομα της κόρης του κ. Παγίδα, Ευτυχίας η οποία και έχει παντρευτεί τον αδελφό του Αντώνη Σαμαρά.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- περιέχει στοιχεία για τραπεζικές κινήσεις μέχρι και το 2007, το τραπεζικό υπόλοιπο εμφανίζεται μηδενικό και εξετάζονται οι κινήσεις που έχουν γίνει από και προς τον λογαριασμό τα προηγούμενα έτη.

Επισημαίνεται στο δημοσίευμα ότι στο θέμα έχει αναφερθεί πολλάκις σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ μαζί με τους κ. Κοντονή και Δρίτσα είχαν καταγγείλει τον πρόεδρο της Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης του πρώην υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χ. Μαρκογιαννάκη ότι με μεθοδεύσεις την είχε κλείσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ