ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές της λιτότητας

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές της λιτότητας
twitter

“Πιστεύουμε πως η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω τις πολιτικές της λιτότητας”, ανέφερε στο twiter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

“Διεκδικούμε μια δημοκρατική, προοδευτική Ευρώπη με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή”, σημείωσε ακόμα ο κ. Τσίπρας στο twitter.

Ο κ. Τσίπρας υποδεχόμενος τον κ. Κόστα, επισήμανε την πολύ κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία λαμβάνει χώρα η συνάντησή τους.

“Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολυμέτωπη κρίση, στην οικονομία, την ασφάλεια και φυσικά το μεταναστευτικό”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Οπότε πιστεύω ότι όλες αυτές οι δυσκολίες μάς υποχρεώνουν να προχωρήσουμε μπροστά, με σκοπό να προωθήσουμε μια εναλλακτική ατζέντα”.

“Και τώρα είναι πιο σημαντικό, από ποτέ, να προωθήσουμε μια ατζέντα αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και δημοκρατίας”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργό με τον πορτογάλο ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, κατ΄ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών είχαν το πρωί οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Πορτογαλίας, Νίκος Κοτζιάς και Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, οι οποίοι αποφάσισαν να συντονίσουν κοινό βηματισμό και δράση στη διπλωματία.

Διαβάστε επίσης:

Κοινή δράση Ελλάδας-Πορτογαλίας στη διπλωματία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ