ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελευταίο αντίο στoν Γιάννη Αγγέλου

Τελευταίο αντίο στoν Γιάννη Αγγέλου
Κηδεία Γιάννη Αγγέλου EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Το τελευταίο αντίο είπαν την Δευτέρα συγγενείς, φίλοι, αλλά και σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία, στον Γιάννη Αγγέλου, που «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 65 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η εξόδιος ακολουθία του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Κολωνάκι, ενώ η ταφή του έγινε στο 2ο Νεκροταφείο της Αθήνας.

Παρουσία, όλης της παράταξης, ο πρώην πρωθυπουργός είπε για τον Αγγέλου: «Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά αλλά με πίστη και αφοσίωση. Θα μας λείψεις. Θα μου λείψεις. Αντιπροσώπευες ό,τι πιο γνήσιο υπάρχει. Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα και τη συκοφαντία. Πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες» τόνισε κατασυγκινημένος ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «Ήσουν το φως. Και στο τέλος, το φως πάντα νικάει το σκοτάδι».

Το ύστατο χαίρε στον Γιάννη Αγγέλου είπε σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία, καθώς παρόντες στην κηδεία ήταν τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Σιούφας και άλλοι.

2506976

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη/Πηγή: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

2506952

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος/Πηγή:EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

2506984

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης/ Πηγή: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

2506936

Η Ντόρα Μπακογιάννη/Πηγή: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

2506899

Ο Αντώνης Σαμαράς/Πηγή: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

2506897

Ο Αχιλλέας Καραμανλής/Πηγή: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του τέως πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1986, όταν αποφάσισε ο Κώστας Καραμανλής να πολιτευθεί, βρέθηκε στο πλάι του. Το 1989, μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τον Κώστα Καραμανλή να εκλεγεί βουλευτής, όπως και έγινε.

Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, από το 2004 έως το 2009 ο Γιάννης Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου.

Ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Στις 20 Ιουλίου 2010 απολογήθηκε στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση €400.000 και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, τον Νοέμβριο του 2014, με αμετάκλητο βούλευμά του, την οριστική απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες για την εν λόγω υπόθεση.

Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ