ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση Αντώνη Σαμαρά κατά της Όλγας Γεροβασίλη - Η απάντηση του Μαξίμου

Μήνυση Αντώνη Σαμαρά κατά της Όλγας Γεροβασίλη - Η απάντηση του Μαξίμου
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά της Όλγας Γεροβασίλη κατέθεσε πριν από λίγο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου για εμπλοκή του πεθερού του αδερφού του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του τη Δευτέρα, εκτός από την κ. Γεροβασίλη, ο κ. Σαμαράς προτίθετο να υποβάλει μηνύσεις και αγωγές «εναντίον και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του».

Σύμφωνα με τα δημοσίευματα, στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται ένας νέος φάκελος που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς σε αυτόν φιγουράρουν τα ονόματα των κ. Παγίδα και μελών της οικογενείας του.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας Έλληνας επιχειρηματίας που κατάγεται από τη Μυτιλήνη και είναι συγγενής εξ αγχιστείας με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πεθερό του Αλέξανδρου Σαμαρά, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, αρχιτέκτονα και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών. Σε απάντησή του ο Γιάννης Ν.Παγίδας επισημαίνει ότι του προκαλεί έκπληξη το δημοσίευμα δεδομένου ότι ο λογαριασμός είναι μηδενικός και έχει κλείσει πολλά χρόνια.

Η απάντηση του Μαξίμου

Πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζει το Μαξίμου την κατάθεση μηνύσεων από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το Μαξίμου τονίζει ότι «η κατάθεση μηνύσεων από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη, καταδεικνύουν τον πανικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα στα οποία συνεχίζει να μην απαντά».

Σημειώνει ότι «πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια ποινικοποίησης του δημόσιου λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης» και υπογραμμίζει, τέλος, ότι «με την κίνηση αυτή, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ομολογεί την πολιτική του ενοχή τόσο για τη συγκάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής, όσο και για τις σχέσεις του με σκοτεινά κυκλώματα διαπλοκής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ