ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Δεν είναι υπεύθυνη στάση να σκέφτεται κανείς για εκλογές

Βούτσης: Δεν είναι υπεύθυνη στάση να σκέφτεται κανείς για εκλογές
Νίκος Βούτσης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εγείρεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και δημοκρατίας όταν η εφαρμογή συμφωνιών εμπεριέχει μέτρα και περικοπές που βρίσκονται προφανώς έξω από το πολιτικό πρόγραμμα και από τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και τα κοινωνίας μας, εκτιμά ο Νίκος Βούτσης.

Χαρακτηρίζει δε εντελώς άσφαιρη τη φημολογία περί μονομερών ενεργειών, τονίζοντας πως η προσπάθεια για ενοχοποίηση της χώρας μας ως μιας χώρας που δεν εφαρμόζει τη συμφωνία θα πέσει στο κενό.

Ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του στη Real news επιχειρεί να κλείσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν σκέψεις, ούτε προοπτικές οποιασδήποτε “απόδρασης”. Ούτε βέβαια είναι υπεύθυνη στάση να σκέφτεται κανείς για εκλογές κάτω από την πίεση της ανερμάτιστης αντιπολιτευτικής ρητορείας για αυτό το θέμα».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΔΝΤ, ο Νίκος Βούτσης απαντά πως «η επιμονή να παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της χημείας του ελληνικού προγράμματος, αλλά και της τακτικής των θεσμών απέναντι στη χώρα μας, έχει να κάνει και με την εμφανή προσπάθεια που γίνεται από την ηγεσία του, με κορυφαίο ενορχηστρωτή τον κ. Τόμσεν, ώστε να μην αναληφθούν ευθύνες για τα σοβαρά λάθη-τα οποία και οι ίδιοι έχουν αναγνωρίσει-στη διαμόρφωση των προγραμμάτων –που επέβαλαν με τα προηγούμενα μνημόνια».

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο αναδιαμόρφωσης ή διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με Δημοκρατική συμπαράταξη και Ποτάμι, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να πετύχει συναινέσεις και ανοχές μέσα σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα ή και κατά θέμα μέσα στη Βουλή , τονίζοντας όμως κατηγορηματικά ότι δεν μπαίνει θέμα αλλαγής της ταυτότητάς της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ