ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόοδο στις συνομιλίες διαπιστώνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Πρόοδο στις συνομιλίες διαπιστώνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Μαργαρίτης Σχοινάς (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Άμστερνταμ είναι μια σημαντική στιγμή για να καταγραφεί η «πρόοδος που έχει σημειωθεί», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για το ελληνικό πρόγραμμα, τις χαρακτήρισε εποικοδομητικές.

Όπως τόνισε από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπάρχει ανάγκη διατήρησης του «μομέντουμ», ενώ ανέφερε ότι «σήμερα και αύριο» οι επικεφαλής της αποστολής επιστρέφουν στην Αθήνα με στόχο «την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».

Ερωτηθείς αν αποκλείει την περίπτωση μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν από την Παρασκευή, υπογράμμισε πως η Κομισιόν δεν θα προβεί σε «εικασίες» αναφορικά με «ημερομηνίες», ενώ επεσήμανε πως οι συζητήσεις προχωράνε «καλά» και αναζητείται μια συμφωνία σ’ ένα πακέτο μέτρων «αξιόπιστο» και «κοινωνικά δίκαιο», επαναλαμβάνοντας πως οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν στη συμφωνία του Αυγούστου πρέπει να γίνουν «σεβαστοί».

«Εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές και τους άλλους θεσμούς για τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Έχει σημειωθεί πρόοδος και δεν πρέπει να χαθεί το "μομέντουμ"», τόνισε ο Μ. Σχοινάς, συμπληρώνοντας πως «η επιτυχία» της αποστολής εξαρτάται από «όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ