ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πρεμιέρα για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου
CNN Greece

Λίγο πριν τις 8 το βραδύ της Τρίτης ξεκίνησαν οι ομιλίες για την παρουσίαση του κόμματος της κ. Ζωής Κωνσταντοπουλου " Πλεύση Ελευθερίας". Το παρών έδωσαν πλήθος φίλων της κ. Κωνσταντοπούλου όπως ο συντονιστής του γαλλικού Aριστερού Kόμματος Ερίκ Κοκρέλ,  η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη αλλά και η κ. Ντέπυ Γκολεμά.

Από αυτή τη βραδιά δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει η μητέρα της κ. Κωνσταντοπούλου, κ. Ορσαλία Αλεξίου.

zoi

Με βασικό σύνθημα "δημοκρατία - δικαιοσύνη - διαφάνεια- δικαιώματα- διαγραφή χρέους - διεκδίκηση γερμανικών οφειλών" η κ. Ζωή Κωνσταντοπουλου ξεκίνησε καταχειροκροτούμενη την ομιλία της αναφέροντας το όνομα του κόμματος " πλεύση Ελευθερίας" και συνέχισε λέγοντας πως "το μέλλον το καθορίζουν οι άνθρωποι ως κύριοι των αποφάσεων και των πράξεων τους. Το μέλλον ανήκει στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, που διεξάγονται να γνωρίζουν την αλήθεια για τα γεγονότα που διαμορφώνουν τις ιστορικές παραμέτρους της ζωής τους".

zoi3

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: "Με επίγνωση πως ξεκινάμε έναν αγώνα απελευθέρωσης, απέναντι στις δυνάμεις που προσπαθούν να μας καθυποτάξουν, απέναντι σε συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση και απέναντι σε κατεστημένα που επιδιώκουν να κυριαρχούν πάνω στις ανθρώπινες ζωές".

Παράλληλα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει απολυταρχική - αυταρχική την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου " χρησιμοποιεί νομισματικούς εκβιασμούς, τραπεζική τρομοκρατία και μιντιακη προπαγάνδα για να διαιωνίζονται".

Καταλήγοντας τόνισε «Χαράζουμε την πορεία μας προ το μέλλον χωρίς μνημόνια και τρόικα με πυξίδα μας την δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τη δημοκρατία και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

zoi4

Βάζοντας πρώτη την υπογραφή της στην διακήρυξη του κόμματος υπογράμμισε με αυτήν την κίνηση «την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ