ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Μητσοτάκης: Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη και η ΝΔ θα την κάνει πράξη χωρίς εκπτώσεις στην ελευθερία των πολιτών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας.

Στην ομιλία του στη Βουλή και στην προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε η ΝΔ για τα θέματα της ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα αποκαταστήσει μόνο την οικονομία αλλά και την ασφάλεια. «Ασφαλείς πολίτες με αυτοπεποίθηση σε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό τόνισε πως η συζήτηση αυτή τον ενοχλεί καθώς «δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει αποκλειστικά υπό την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως τα τελευταία χρόνια κάποιο έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία φέρνοντας ως παραδείγματα το κλείσιμο δρόμων από μικρές ομάδες διαδηλωτών, τις καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών από το άβατο των Εξαρχείων και τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια.

«Τα όρια της ελευθερίας τα καθορίζει ο νόμος , η πρώτη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας είναι η ασφάλεια των πολιτών που είναι όρος απαράβατος για την ευημερία, είναι απαραίτητη προϋπόθεση αξιοπρέπειας και προόδου, είναι θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη. Ο φοβισμένος πολίτης είναι ανελεύθερος πολίτης. Η δημοκρατία θέλει ασφαλείς δημιουργικούς ανθρώπους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα αστυνομικό κράτος και ως η ΝΔ δεν θα δεχτεί να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι στο όνομα μίας δήθεν ελευθερίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως είπε «για ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι όροι ασφάλεια, κράτους δικαίου, αστυνομία είναι λέξεις απαγορευμένες» ενώ παρουσίασε ανακοίνωση του τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει στον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας. «Δεν είναι δημοκρατική η αστυνομία; Δεν υπόκειται σε υπουργό και ελέγχους;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος και κατηγόρησε ανοιχτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως διατηρούν μια χαλαρή σχέση, όπως είπε με τη βία.

«Η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά τη χαλαρή σχέση ενός τμήμα του συστήματος με τη βία. Ακόμα και τώρα υπάρχει τμήμα που αρνείται να καταδικάσει τη βία. Και η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε ιδεολογικό πρόσωπο. Αναφέρομαι στους προπηλακισμούς και τις κατηγορίες των δήθεν αγανακτισμένων που έστηναν κρεμάλες και σήμερα βρίσκονται πολλοί εδώ στην αίθουσα. Η λεκτική βία είναι προάγγελος της φυσικής βίας» δήλωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η ΝΔ σπάει ένα μεταπολιτευτικό ταμπού διαλύοντας μια αγκύλωση που έχει επιβάλλει στο δημόσιο διάλογο μια αριστερή λογική.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την οποία είπε πως είναι απούσα φέρνοντας ως παραδείγματα την κατάσταση στην Ειδομένη και τον Πειραιά.

«Να σταματήσει η καραμέλα του ανθρωπισμού, να πάτε στην Ειδομένη και τον Πειραιά να δείτε τι σημαίνει ανθρωπισμός της πρώτης φοράς αριστερά» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ενώ εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι παραμένει ακόμα κλειστή η κεντρική σιδηροδρομική γραμμή της χώρας. Όπως είπε υπάρχει μια αίσθηση στη χώρα ότι τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου ενώ αναφέρθηκε και στο άβατο των Εξαρχείων και τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά ΜΜΕ.

«Μήπως υπάρχει ακόμα και τώρα ανοιχτή επικοινωνία στελεχών σας με μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως» η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη βία χαμηλής έντασης εκτρέφει την τρομοκρατία.»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το «πώς η ζωή των πολιτών» και «η χώρα θα είναι ασφαλέστερες» και πρότεινε οκτώ συγκεκριμένες δράσεις:

- Τη συγκρότηση ενός ενιαίου Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων

- Τη δημιουργία του θεσμού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

- Τη δημιουργία μιας ενιαίας επιτελικής δομής των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος

- Τη δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας

- Τη λειτουργία ενός φορέα Ενιαίας Επιτήρησης των Συνόρων μας, χερσαίων και θαλάσσιων

- Τη δημιουργία δομών Επικοινωνίας και Συνεργασίας του Συστήματος Ασφαλείας της χώρας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες

- Τη δημιουργία ενός νέο πλαισίου συνεργασίας του Συστήματος Εσωτερικής Ασφάλειας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ