ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Φύγετε μία ώρα αρχύτερα, είμαστε έτοιμοι

Κ. Μητσοτάκης: Φύγετε μία ώρα αρχύτερα, είμαστε έτοιμοι
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει και σύντομα η ΝΔ θα αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 10ου τακτικού συνεδρίου της.

"Το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ φθάνει στο τέλος του και σηματοδοτεί μία νέα αρχή, σηματοδοτεί την ανόρθωση της Ελλάδας. Προτείναμε μία νέα συμφωνία αλήθειας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μηνύματα ενθουσιασμού. Γεννιέται σήμερα ένας νέος πατριωτισμός που ενώνει όλους του Έλληνες που έχει αποστολή την αναμόρφωση της Ελλάδας. Η αναμόρφωση περνά μέσα από την άμεση απομάκρυνση της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά", επανέλαβε.

Και συνέχισε: "Διεξάγαμε ένα συνέδριο διαφορετικό από τα προηγούμενα, υπήρχε ένας άνεμος δημιουργικής αλλαγής, ανοίξαμε τις πόρτες να μπει οξυγόνο για την παράταξη και τη χώρα. Οι αντίπαλοι μας αντιλαμβάνονται πως το ρολόι για την απομάκρυνσή τους από την εξουσία μετρά πλέον ανάποδα".

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σημαντικές θεσμικές αλλαγές που θωράκισαν το κόμμα. "Τολμήσαμε να θεσμοθετήσουμε καινοτομίες μοναδικές για τα δεδομένα του πολιτικού συστήματος. Θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος με θητεία συγκεκριμένη. Μαζί τολμούμε να αλλάξουμε τη ΝΔ τη μετατρέπουμε στο κοινό μας σπίτι που τολμά να στεγάσει ελπίδες και όνειρα", είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι υπάρχει άλλος δρόμος "στην ιδεοληψία της Πρώτης Φοράς Αριστεράς" με μετατροπή των αξιών μας σε εφαρμόσιμες πολιτικές.

"Το πρόγραμμά μας βασίζεται σε τεκμηρίωση και κοστολόγηση. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Είμαστε και διαφορετικοί και είμαστε καλύτεροι. Έχουμε διαφορετική λογική και στο ασφαλιστικό και σε όλα τα καίρια ζητήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι προτάσεις μας απαντούν ουσιαστικά στις ανάγκες των πολιτών. Οι ιδέες μας δεν χρειάζονται πρόσθετα χρήματα. Οι ιδέες μας φέρνουν χρήματα. Εμείς έχουμε σχέδιο για να κάνουμε την Ελλάδα να δουλέψει ξανά. Για να γίνουν όλα αυτά πράξη πρέπει πρώτα να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί πολύ απλά είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης", ήταν τα λόγια του προέδρου της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ