ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις - συζητούν ξανά για Eurogroup

Νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις - συζητούν ξανά για Eurogroup

Σε θρίλερ, που θυμίζει το περσινό καλοκαίρι, εξελίσσεται η πορεία των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - δανειστών μετά το αδιέξοδο που προέκυψε με τη ματαίωση του έκτακτου Eurogroup που δρομολογείτο για αύριο.

Ο πρωθυπουργός έχει διαρκείς συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο μετά και τις δικές τους με τους εκπροσώπους των δανειστών πριν εκείνοι αναχωρήσουν από την Αθήνα, αργά το μεσημέρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τουσκ έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, καθώς η θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι αντ’ αυτής πρέπει να πραγματοποιηθεί Eurogroup.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Τουσκ τη δυσαρέσκειά του και αναμένει πλέον τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως είχε χαρακτηριστικά αναρτήσει νωρίτερα ο κ. Τουσκ στο twitter πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί να μπει η Ελλάδα σε νέο κύκλο αβεβαιότητας:

Την αρνητική απάντηση του κ. Τουσκ στον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο σύγκλισης Συνόδου Κορυφής είχαν προαναγγείλει νωρίτερα κοινοτικές πηγές που μίλησαν στο CNN Greece.

Είχαν προηγηθεί γερμανικά ΜΜΕ τα οποία επίσης μετέδιδαν ότι είναι μηδαμινές οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Αρνητικός σε Συμβούλιο Κορυφής εμφανίστηκε και ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, λέγοντας «η απάντηση είναι όχι», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Der Tagesspiegel".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ