ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σπίρτζης: Προσχηματικά τα αιτήματα του ΔΝΤ

Χρ. Σπίρτζης: Προσχηματικά τα αιτήματα του ΔΝΤ
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επικριτικός απέναντι στο ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αφού όπως λέει, αυτό δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει προσχηματικά τα αιτήματα του ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει άλλα μέτρα εκτός του πλαισίου της συμφωνίας του Αυγούστου.

“Από τη συμφωνία προβλέπονται διορθωτικές κινήσεις. Είναι θέμα του 2018 και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους”, πρόσθεσε.

“Μέχρι τώρα το ΔΝΤ αστόχησε στις προβλέψεις του, στους παρονομαστές και στην πολιτική κατεύθυνση εξόδου από την κρίση. Οι δανειστές έχουν κάνει λάθη στους υπολογισμούς τους”, ανέφερε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε πως “θα πιάσουμε τους στόχους και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα”.

Απαντώντας στο ερώτημα πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που το ΔΝΤ επιμείνει σε αυτές τις απαιτήσεις, είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές και ότι η βασική είναι ότι έχει γίνει μία συμφωνία πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ στις αποκρατικοποιήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η συγκρότησή του, η διάρθρωσή του, η οργάνωσή του και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του δεν διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον”.

“Δεν διασφαλίζουν τα βέλτιστα οφέλη για τον ελληνικό λαό, για το ελληνικό δημόσιο, ακόμα και για τους δανειστές”, είπε και πρόσθεσε: “Δημιουργήθηκε ένας φορέας που ο μόνος του στόχος είναι να πουλήσει. Και δεν έχει καμία άλλη αρχή, ούτε καν την αρχή να πουλήσει στη βέλτιστη τιμή. Τελεία!”.

Ο κ. Σπίρτζης απέρριψε τα σενάρια που μιλούν για εκλογές. “Τυχόν εκλογές θα ενίσχυαν μόνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δυνάμενων που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση”.

Σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την προκήρυξη, ενώ όπως είπε “είναι από τις αιχμές της πολιτικής μας το να εξυγιανθεί το τηλεοπτικό τοπίο”. Επιπλέον έκανε λόγο για τόνους λάσπης που έχουν ρίξει “οι πολιτικές δυνάμεις που ήταν αγκαλιά με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και με μέρος του τραπεζικού συστήματος”. Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο μέλλον να προκηρυχθούν και άλλες πανελλαδικές άδειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ