ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θερμό επεισόδιο στη Βουλή και απομάκρυνση βουλευτών της Χρυσής Αυγής (vid)

Θερμό επεισόδιο στη Βουλή και απομάκρυνση βουλευτών της Χρυσής Αυγής (vid)

Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής για το ασφαλιστικό μετά από σοβαρό φραστικό επεισόδιο του υπουργού Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτη με τον χρυσαυγίτη κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Χρ. Παππά.

Στο επεισόδιο παρενέβη ο βουλευτής Λαγός φωνάζοντας κατά του κ. Σκουρλέτη ενώ μπήκε μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας αστυνομική φρουρά μετά από κάλεσμα του προεδρεύοντα να τον απομακρύνει.

Από εκείνη τη στιγμή διακόπηκε η ζωντανή μετάδοση με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με την ένταση ωστόσο να συνεχίζεται όπως και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και των υπουργών της κυβέρνησης.

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές έκαναν αλυσίδα γύρω από τον Λαγό προκειμένου να μην περάσει έξω.

Ο Ν. Βούτσης παρεμβαίνοντας είπε ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα, με τον Ηλ. Κασιδιάρη να του φωνάζει ότι είναι ψεύτης.

Τελικά το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε την απόφασή του να αποκλειστεί ο Γιάννης Λαγός από τη σημερινή συζήτηση και επαναλήφθηκε η διακοπείσα συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων, Γιώργος Λαμπρούλης, σε περίπτωση υποτροπής του βουλευτή - μετά και τις σημερινές προσβλητικές αναφορές εντός της Ολομέλειας κατά του Πάνου Σκουρλέτη - αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του βουλευτή της ΧΑ για 15 ημέρες από τις συνεδριάσεις.

Η απόφαση καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, εκτός από την Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής Λαγός παραμένει εντός της Ολομέλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ