ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Σε στρατηγικό αδιέξοδο, δίχως εναλλακτική η ΝΔ

Αλ. Τσίπρας: Σε στρατηγικό αδιέξοδο, δίχως εναλλακτική η ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα "πυρά" του προς τη ΝΔ έστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και πώς δεν έχει καταθέσει καμία θετική πρόταση για τη χώρα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινδυνεύει να γίνει κόμμα διαμαρτυρίας αν και υιοθετεί την άποψη ότι το ασφαλιστικό πρέπει να γίνει βιώσιμο, όπως και η κυβέρνηση.

Απέρριψε τον ισχυρισμό ότι το ασφαλιστικό σύστημα εξετράπη τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ξεχαστεί το γεγονός ότι επί δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν.

Υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση που η ΝΔ λέει ότι κατέστρεψε τη χώρα έδωσε σύμφωνα με τη Eurostat πλεόνασμα 1% πάνω από το στόχο, ενώ το 2014 η τωρινή αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για success story καταγράφοντας 1,6% έξω από τον στόχο.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ για το αίτημα τις για εκλογές. «Ο λόγος που ζητάτε εκλογές δεν είναι για να φέρετε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Ζητάτε εκλογές γιατί έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας που έχουν διώξεις , καναλάρχες ,εκδότες . Κάποιοι ανησυχούν να σωθεί το σύστημα της διαπλοκής που έφτασε τη χώρα ως εδώ. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσουμε το απόστημα της διαπλοκής».

Παράλληλα τόνισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ. «χαρακτηρίσε ιστορικό ατύχημα το γεγονός πως μας έχει επιλέξει ο λαός σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα.

Με ένα μαγικό τρόπο ξεχνάτε τις εκλογές του Σεπτέμβρη και έρχεστε και συγκρίνετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Η δική μας δέσμευση απέναντι στο ελληνικό λαό είναι πως θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία και δε θα υποχωρήσουμε απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του πως για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων , το «92,5%» όπως είπε, δεν υπάρχει μείωση συντάξεων.

Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ανορθολογικό, κοινωνικά άδικο, δαιδαλώδες και πελατειακό, ενώ μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης ήταν αδύνατο να επιζήσει χωρίς βαθιά μεταρρύθμιση, επισήμανε.


Με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα, αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος βιώσιμου που θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και ταυτόχρονα αυτό θα γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη και την δύσκολη οικονομική κατάσταση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ