ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για το τέλος διανυκτέρευσης (vid)

Αντιπαράθεση Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ για το τέλος διανυκτέρευσης (vid)

Διαφορετικές απόψεις για το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία εξέφρασαν από το βήμα της εκδήλωσης του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης.

Μιλώντας στη 24η Ανοικτή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στο Μέγαρο Μουσικής και με σαφείς αιχμές, ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ανδρεάδης έκανε λόγο για «ταφόπλακα» στις τουριστικές επιχειρήσεις, καλώντας τον πρωθυπουργό να σταθεί αλληλέγγυος.

«Καμία τουριστική επιχείρηση δεν έχει πλέον το περιθώριο να απορροφήσει, ούτε κατά διάνοια, ένα πρόσθετο τέτοιο κόστος. Και πόσοι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να το πληρώσουν και πόσοι ξένοι, οι οποίοι μόλις αντιληφθούν το πόσο αδικαιολόγητα ακριβή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, γίνεται πλέον η Ελλάδα, θα την προσπεράσουν και θα επιλέξουν κάποιον άλλο προορισμό;», ρώτησε.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Ανδρεάδη να βάλουν στοίχημα ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στον τουρισμό και προανήγγειλε ότι το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, θα εφαρμοστεί από το 2018.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του έτους πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία, πράγμα που όπως είπε, θα ανατρέψει προβλέψεις και η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ