ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμείς Σχέδιο οι άλλοι "Κόφτη" λένε στο Ποτάμι - 10 προτάσεις για όφελος 3,725 δις

Εμείς Σχέδιο οι άλλοι "Κόφτη" λένε στο Ποτάμι - 10 προτάσεις για όφελος 3,725 δις

Απέναντι στο πολυνομοσχέδιο με τον περίφημο «κόφτη» και τους βαρείς έμμεσους φόρους που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, το Ποτάμι περνάει στην αντεπίθεση με 10 προτάσεις που αποφέρουν ετήσιο όφελος 3 δις 725 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Σεβαστουπόλεως έχουν ήδη έτοιμο ένα φυλλάδιο που θα κυκλοφορήσει από τη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα με συγκεκριμένες θέσεις για περικοπές δαπανών και φόρων, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν άλλες λύσεις, πέραν της φορολογικής λαίλαπας. Άποψη άλλωστε, του Σταύρου Θεοδωράκη που πρόσφατα είχε μιλήσει για ένα «τεράστιο δρεπάνι που έρχεται να κόψει ότι εξέχει», εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να πείσει τους εταίρους μας για λίγα και συνετά μέτρα που θα εφαρμόζονται, είναι πως αυτό που χρειάζεται είναι σύνθετες και μελετημένες λύσεις. Γι΄ αυτό και το φυλλάδιο με το οποίο, όπως λένε, θα ξεχυθεί το Ποτάμι στην Ελλάδα έχει βασικό σύνθημα «εμείς σχέδιο, οι άλλοι κόφτη».

Μεταξύ των προτάσεων που έχει επεξεργαστεί το Ποτάμι είναι η συγχώνευση, κατάργηση και ιδιωτικοποίηση δημοσίων φορέων με ετήσιο όφελος 380 εκατ. ευρώ. Προτείνεται ακόμη, η καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης που θα γεμίσει τα κρατικά ταμεία με 200 εκατ. ευρώ και 1 δις επιπλέον ΦΠΑ, καθώς και η κατάργηση των μετακλητών και η μείωση κατά 50% των αποσπασμένων υπαλλήλων που θα έχει ετήσιο όφελος 130 εκατ. ευρώ. Στο Ποτάμι εκτιμούν ακόμη, ότι στον κρατικό κορβανά μπορούν να μπουν 590,6 εκατ. ευρώ από τη βελτίωση της νομοθέτησης σχετικά με τις εξαγωγές.

dapanes12

Το «σχέδιο» που έχει εκπονηθεί θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον Σταύρο Θεοδωράκη στη δεύτερη τακτική συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ (Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων), την Κυριακή στο Γκάζι. Περισσότερα από 200 στελέχη
απ’ όλη την Ελλάδα θα συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ