ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Boύτση από Κουρουμπλή για την απλή αναλογική

Αποστάσεις Boύτση από Κουρουμπλή για την απλή αναλογική
EUROKINISSI

Σημείο αναφοράς για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η απλή αναλογική με το Νίκο Βούτση να αφήνει εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως αφενός δεν βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης και αφετέρου πως δεν συμφωνεί με τις διαπιστώσεις Κουρουμπλή ότι με την καθιέρωσή της δεν θα κυβερνηθεί ποτέ η χώρα.

«Είναι ένα θέμα (σ.σ. απλή αναλογική) στο οποίο επιμένουμε 100%, ανεξαρτήτως άλλων απόψεων», ήταν το καρφί προς τον υπουργό Εσωτερικών που έριξε ο Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας με νόημα πως το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, «να πάρει μπροστά η μηχανή», όπως χαρακτηριστικά είπε, καθώς «όλα τα άλλα, το πώς θα ψηφίζουμε ή σε πόσα θα σπάσει η Β΄ Αθηνών δεν ενδιαφέρουν κανέναν»..

Ο Πρόεδρος της Βουλής άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς για τους δανειστές που «μπλόκαραν» την κατάθεση αρκετών νομοσχεδίων που είναι έτοιμα εδώ και καιρό, όπως για παράδειγμα ο αναπτυξιακός νόμος, ή εκείνο που αφορά στα αδήλωτα κεφάλαια, την παράλληλη κοινωνική οικονομία και την πάταξη του λαθρεμπορίου, που θα δώσουν ανάσα και σταθερότητα στην οικονομία.

«Από Δευτέρα ανοίγουμε», σχολίασε και πρόσθεσε πως μετά την συνομολόγηση της επώδυνης συμφωνίας, το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα που θα δώσει σταθερότητα και μια βάση στην πραγματική οικονομία και τους επενδυτές, «να αρχίσει αυτό που λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση».

Χαρακτήρισε καλές και θετικές τις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος και καταλόγισε αβλεψία και πολιτική μετριότητα στις ηγεσίες της Ευρώπης που «δεν βλέπουν τίποτα», ούτε –όπως είπε- στο προσφυγικό, ούτε στο ζήτημα της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ