ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά κατά Φίλη στην εκδήλωση της Βουλής για την Γενοκτονία των Ποντίων

Πυρά κατά Φίλη στην εκδήλωση της Βουλής για την Γενοκτονία των Ποντίων
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εξακολουθούν να προκαλούν την αντιπολίτευση, αλλά και βουλευτές των ΑΝΕΛ οι προ μηνών αναφορές του Νίκου Φίλη στο σφαγιασμό των Ελλήνων του Πόντου και στην ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής, επανήλθαν,εξαπολύοντας νέο δριμύ κατηγορώ στον υπουργό Παιδείας.

Εμφανώς συγκινημένος –κάποια στιγμή μάλιστα, έβγαλε το μαντήλι του να σκουπίσει τα μάτια του- ο Γιώργος Λαζαρίδης από τους ΑΝΕΛ χαρακτήρισε επικίνδυνες τις απόψεις του υπουργού Παιδείας. «Όσοι μιλούν για εθνοκάθαρση δημιουργούν σύγχυση με τις επικίνδυνες απόψεις τους και δεν μπορούν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη για τις θηριωδίες που έγιναν, γιατί δίνουν άφεση αμαρτιών σε εγκληματίες», είπε.

Τον χορό των σφοδρών επικρίσεων άνοιξε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας ανιστόρητες τις απόψεις του υπουργού Παιδείας και υβριστή τον ίδιο τον Νίκο Φίλη, ενώ αργότερα τη σκυτάλη πήραν βουλευτές κι από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τη λύπη του για τις αναφορές Αναστασιάδη εξέφρασε ο Νίκος Φίλης σημειώνοντας πως η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ενότητας και όχι κομματικών αντιπαραθέσεων.

«Ευλαβικό κερί στη μνήμη της επαίσχυντης πράξης της γενοκτονίας», χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, αναφέροντας ότι η γενοκτονία των Ποντίων ποτέ δεν ξεθώριασε το αποτύπωμα τους και την συμβολή τους στην ανάπτυξη της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ