ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου

Παραιτήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η Βασιλική Κατριβάνου, λίγες ώρες μετά την καταψήφιση των αρθρών του πολυνομοσχεδίου για τον «κόφτη» δαπανών και το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Περίπου στη μία μετά τα μεσάνυχτα η κυρία Κατριβάνου με επιστολή της επισημοποίησε την παραίτησή της. Τη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου στη Βουλή αναμένεται να πάρει ο Γιώργος Κυρίτσης, υπεύθυνος τύπου του συντονιστικού οργάνου για τη μεταναστευτική πολιτική και πρώτος επιλαχών βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών.

Στην επιστολή, η κυρία Κατριβάνου αναφέρει ότι «εφαρμόζουμε μέτρα και πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τον πυρήνα των αξιών και της πολιτικής μας».

«Ταυτόχρονα, όμως, αδυνατώ να σκεφτώ οποιαδήποτε αξιόπιστη εναλλακτική. Γι’ αυτό και παραιτούμαι» εξηγεί η κυρία Κατριβάνου..

«Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα νιώθω, κάθε μέρα, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, που ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας» τονίζει σε άλλο σημείο της επιστολής της.

«Είναι, για μένα, ένα βαθύ πολιτικό και υπαρξιακό αδιέξοδο, για το τι κάνουμε (και ξέρω ότι το ζουν βασανιστικά πολλές και πολλοί από τον κόσμο της Αριστεράς, αλλά και ευρύτερα, ανεξάρτητα από τη στάση που επιλέγει τελικά ο καθένας), και δεν θεωρώ ότι κάποιος αυτή τη στιγμή έχει τη λύση. Φυσικά, το βαθύ αυτό αδιέξοδο δεν λύνεται μιλώντας για «προδότες» και «προδοσία»• αντίθετα, ένας τέτοιος λόγος όχι μόνο συσκοτίζει τα πράγματα, αλλά μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα» υπογραμμίζει η κυρία Κατριβάνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ