ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Δεν θέλουμε επενδύσεις Βουλγαρίας", λέει ο Γ.Σταθάκης

"Δεν θέλουμε επενδύσεις Βουλγαρίας", λέει ο Γ.Σταθάκης
Ο Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή Eurokinissi

Επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας επιδιώκει να προσελκύσει η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό να ξορκίζει εκείνες που προσελκύουν χώρες, όπως η Βουλγαρία. «Δεν θέλουμε τον τύπο των επενδύσεων που πηγαίνουν στη Βουλγαρία, αλλά αυτές που πηγαίνουν στη Γερμανία και τη Γαλλία», ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την ανάπτυξη.

Ο υπουργός Οικονομίας που δέχθηκε σφοδρή κριτική από τη Φώφη Γεννηματά και τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ότι ελληνικές επιχειρήσεις είτε μεταναστεύουν στο εξωτερικό, είτε επιλέγουν άλλες χώρες για την έδρα τους, λόγω υψηλής φορολογίας, υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται σε άλλους παράγοντες, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στη φορολόγηση επιχειρήσεων.

Περιγράφοντας στην ομιλία του, τους άξονες πάνω στους οποίους θα «πατήσει» ο νέος αναπτυξιακός νόμος που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, είπε ότι θα βασίζεται σε 8 πυλώνες που σχετίζονται με την «παραγωγή» και την «καινοτομία», ενώ θα είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανέφερε ακόμη, ότι απλοποιείται η διαδικασία ίδρυσης νέων επιχειρήσεων καθώς «θα χρειάζεται μια ημέρα για την ίδρυση και 3 ημέρες για την αδειοδότηση τους». Παράλληλα, προχωρούν και τα κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ, είπε πως έχει ξεκινήσει το 25% προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και στο τέλος του χρόνου θα έχουν προχωρήσει κατά 50% τα προγράμματα.

Ένα δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά. «Έκλεισε ο κύκλος των ψευδαισθήσεων, ότι δήθεν εσείς είστε οι προστάτες των φτωχών και των αδύναμων, το μόνο που κάνετε είναι να υποτάσσεστε, μόνον προστάτες δεν είστε των αδύναμων, αλλά εκτελεστές τους», είπε και τόνισε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να απολογηθεί για τις πράξεις της. Σκληρή κριτική άσκησε και για το ζήτημα του ΦΠΑ, λέγοντας: «Όποιος έχει τα κότσια παραιτείται, εσείς είστε αυτοί που τον καταργήσατε και αφήστε τώρα τις κλάψες»¨

Σχολίασε ακόμη, και τις δηλώσεις Κυρίτση, χαρακτηρίζοντας τις εμφυλιοπολεμικές και ανατριχιαστικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ