ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κυρίτσης στο CNN Greece: "Ρόλος της Αριστεράς είναι να κάνει αναδιανομή του πλούτου"

Γ. Κυρίτσης στο CNN Greece: "Ρόλος της Αριστεράς είναι να κάνει αναδιανομή του πλούτου"
EUROKINISSI

Στη «σύγχυση στην οποία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία» αποδίδει τον θόρυβο που προκλήθηκε από το άρθρο του στην Αυγή ο Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας στη CNN Greece ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης για το προσφυγικό τονίζει χαρακτηριστικά:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Τη μία λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νεοφιλελεύθερος και την άλλη πως θα μας κάνει Βενεζουέλα. Η Νέα Δημοκρατία επένδυσε στην αποτυχία της κυβέρνησης και αυτό της έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Δημιούργησαν την ιστορία για τα παράτυπα πτυχία και ήρθε η κ. Γιαννάκου, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, και τους άδειασε» λέει ο κ. Κυρίτσης και προσθέτει. «Όσον αφορά τα περί διχαστικού λόγου να θυμίσω την αποστροφή του πρωθυπουργού την Κυριακή στη Βουλή. Είπε πως η Νέα Δημοκρατία μιλάει για προδοσίες. Την τελευταία φορά που η Δεξιά μιλούσε έτσι για την Αριστερά είχαμε κακά ξεμπερδέματα».

Για την περίφημη φράση του άρθρου πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίστηκε για να μετακυλήσει τα βάρη στους μένουμε-ευρωπαίους και αυτό κάνει» ο κ. Κυρίτσης αναφέρει:«Είναι ο ρόλος της Αριστεράς να κάνει αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων. Προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει ποιος ψήφισε “Nαι" ή "Όχι” στο δημοψήφισμα και να φορολογήσει ανάλογα. Η φορολόγηση γίνεται βάση εισοδημάτων. Πολιτικά σχέδια είναι αυτά που αναμετρούνται».

Νωρίτερα είχαμε την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκου μέσω Twitter:

Η ακραία διχαστική δήλωση Κυρίτση αποκάλυψε τη στρατηγική του φθόνου που με κυνισμό ακολουθεί και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ