ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαυμασμός Πούτιν για τα εκθέματα στο Βυζαντινό Μουσείο

Θαυμασμός Πούτιν για τα εκθέματα στο Βυζαντινό Μουσείο
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βυζαντινό Μουσείο για τα εγκαίνια της έκθεσης της εικόνας «Η Ανάληψη του Χριστού» του Αντρέι Ρουμπλιόφ, την Παρασκευή 27 Μαϊου 2016 EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, αλλά και τις πληροφορίες που του παρείχε η διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αικατερίνη Δελλαπόρτα, επέδειξε κατά την επίσκεψή του αργά το βράδυ ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης περιηγήθηκε στους χώρους των μόνιμων εκθέσεων, ενώ είχε συνέχεια δίπλα του τον Αλέξη Τσίπρα και την Αικατερίνη Δελλαπόρτα. Ο κ. Πούτιν πάντως δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τα εκθέματα του μουσείου και ειδικότερα για την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας.

Με αφορμή έργο του περίφημου Ρώσου αγιογράφου Αντρέι Ρουμπλιώφ, το οποίο εκτίθεται στο μουσείο, ο κ. Πούτιν σημείωσε πως ο Ρουμπλιώφ άντλησε την έμπνευσή του από την θρησκευτική και πολιτιστική παράδοση του Βυζαντίου, λαμβάνοντας απ' αυτό τεχνογνωσία και δημιουργικά μέσα, στα οποία ο ίδιος πρόσθεσε το λεγόμενο “ρωσικό ύφος”. “Για μεγάλο χρονικό διάστημα το όνομά του το ήξεραν μονάχα οι ειδικοί - και μόνον στον 20ο αιώνα τα δημιουργήματά του έγιναν γνωστά στο ευρύτερο κοινό” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος πρόεδρος και τόνισε πως η έκθεση του έργου του Αντρέι Ρουμπλιώφ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών του “2016 - Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο πρωθυπουργός δημοσίευσε σχετικές αναρντήσεις στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ