ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Σημίτη να αναλάβει την ανασύνταξη της παράταξης

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον Σημίτη να αναλάβει την ανασύνταξη της παράταξης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες και συζητήσεις έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το μέλλον της παράταξης, μετά και από τη στασιμότητα και τις αντιθέσεις στις συζητήσεις Συμπαράταξης- Ποταμιού.

Όλο και περισσότερα είναι τα στελέχη από την ευρύτερη παράταξη που με δημόσιες τοποθετήσεις τους εκφράζονται υπέρ της ανάμειξης του πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στις διεργασίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί το κύρος του σε ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου, και όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Βήματος, τα στελέχη αυτά θεωρούν ότι ίσως είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να εγγυηθεί τις διαδικασίες ανασύνταξης της παράταξης.

Σχεδόν όλο το πρώην εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, ένα μεγάλο κομμάτι των νεότερων στελεχών του κόμματος και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης έχουν εκφραστεί θετικά για την ανάμειξη Σημίτη.

Τα ίδια στελέχη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτιμούν ότι ο 80χρονος πολιτικός μπορεί να ενώσει την παράταξη για μια μεταβατική περίοδο, χωρίς να απειλήσει τις φιλοδοξίες όσων ενδιαφέρονται να ηγηθούν.

Η ηλικία, όμως, είναι το μεγάλο μειονέκτημα που επισημαίνει ο κ. Σημίτης σε όσους ενδιαφέρθηκαν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του, αναφέρει το δημοσίευμα.

Επισημαίνεται, ακόμα, ότι ο κ. Σημίτης δεν αποποιείται την ευθύνη του για την παράταξη ως πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο επιμένει ότι η ευθύνη για το μέλλον ανήκει στα νεότερα στελέχη της παράταξης. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Στουρνάρας είναι δύο πρόσωπα που χαίρουν εκτίμησης στο "εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ