ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντ. Σαμαράς: Νέα μέτρα το 2016, μπορεί αυτοδυναμία η ΝΔ

Αντ. Σαμαράς: Νέα μέτρα το 2016, μπορεί αυτοδυναμία η ΝΔ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόβλεψη για νέα μέτρα μέσα στο 2016 κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη Realnews.

"Νέα μέτρα λιτότητας, πιθανότατα. Νέα καυτά διαρθρωτικά μέτρα, σίγουρα! Που θα αποδειχθούν και τα πιο οδυνηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ", τονίζει.

Συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση με τη σημερινή, επισημαίνει παράλληλα ότι "η Ελλάδα έμπαινε στην κανονικότητα πριν από ενάμιση χρόνο! Και την έβγαλαν".

Ενώ με αφορμή την τροπολογία για τις offshore πολιτικών, αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ. "Ποιο ηθικό πλεονέκτημα; Μύθος ήταν και κατέρρευσε".

Αναφορικά με τα περί "ακροδεξιάς παρέας" απαντά ότι "επί των ημερών μας η Χ.Α. μπήκε φυλακή, επί των ημερών τους αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς!".

Παράλληλα, όταν ερωτάται για το καραμανλικό μπλοκ, διαμηνύει ότι "η Ν.Δ. δεν έχει ούτε μπλοκ ούτε συνιστώσες!" ενώ για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο, τονίζει ότι "ασφαλώς και έχω εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη", κάνοντας ειδική αναφορά στην Άννα Διαμαντοπούλου, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Μανιάτη.

"Προσέξτε! Υπάρχει μια πολιτική κλωστή που ενώνει τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές. Από τη Δεξιά ως την Κεντροαριστερά, πέρα και πάνω από κόμματα", τονίζει.

Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό να τους δει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αν και ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόωρο κάτι τέτοιο και δεν είναι δικό του θέμα να μιλήσει "για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα". "Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες", τονίζει.

Εκτιμά ότι η Ν.Δ. "ναι, μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία", αλλά σε κάθε περίπτωση "πρέπει μετά τις εκλογές να κάνει άνοιγμα σε ευρύτερες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ