ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παραιτηθείτε»: Πως ο Φίλης διευκόλυνε τη ΝΔ

«Παραιτηθείτε»: Πως ο Φίλης διευκόλυνε τη ΝΔ
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Βούτυρο στο ψωμί» της ΝΔ θεωρούν στη Συγγρού τη δήλωση Φίλη, με την οποία και αμφισβητεί τη συνταγματική νομιμότητα της συγκέντρωσης πολιτών στο Σύνταγμα κατά της κυβέρνησης στις 15 Ιουνίου.

Το τελευταίο διάστημα στη ΝΔ εξέταζαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί αυτή η συγκέντρωση, χωρίς όμως να κατηγορηθεί το κόμμα πως «καπελώνει» την εκδήλωση αυτή. Σε αυτή τη λογική εξάλλου, τα στελέχη ήταν πολύ προσεκτικά στις διατυπώσεις τους και αν και στήριζαν ανοιχτά μέσα από τις προσωπικές τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης την διαμαρτυρία αυτή, τα περισσότερα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος είχαν αποφασίσει να μην παρευρεθούν στο Σύνταγμα.

Η δήλωση Φίλη έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού και της κυβέρνησης και να στηρίξει έτσι, έστω και δια της πλαγίας οδού το κίνημα «Φύγετε» προσδίδοντας πλέον και ουσιαστικά χαρακτηριστικά πολιτικής αντιπαράθεσης σε ένα ευρύτερο πεδίο.

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "Παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας. Ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, ζητώντας από τον κ. Φίλη να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί άμεσα.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη πάντως θεωρούν πως ο κ. Φίλης έκανε ένα μεγάλο δώρο στους οργανωτές της εκδήλωσης, διαφημίζοντας τη συγκέντρωση και κυρίως δημιουργώντας συνθήκες συσπείρωσης όσων διαφωνούν με τις κυβερνητικές επιλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ