ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνεδρίαση της Βουλής για τον Αναπτυξιακό Νόμο

Η συνεδρίαση της Βουλής για τον Αναπτυξιακό Νόμο
Ολομέλεια της Βουλής (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Αναπτυξιακό Νόμο. Λίγο πριν τις 13:00 ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Μητσοτάκης: Καθιστώ υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν σήμερα

Για «χυδαία απαξίωση και ταξικό διχασμό» κατηγόρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβέρνηση, μιλώντας στη Βουλή για τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

«Καθιστώ την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών που θα έρθουν σήμερα να διαδηλώσουν» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ζητώ από όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία γιατί όσο θα υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ειρηνικά άλλο τόσο θα καταδικάζουμε απερίφραστα φαινόμενα βίας, προπηλακισμών, χειροδικίας από όπου και αν αυτά προέρχονται».

Δ. Κουτσούμπας: Όσκαρ θράσους η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τον αναπτυξιακό νόμο εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Το παραμύθι περί δίκαιης ανάπτυξης είναι παλιό, αλλά η νέα αφήγηση από τον σημερινό Πρωθυπουργό παίρνει το πρώτο βραβείο του θράσους και της πολιτικής εξαπάτησης» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση καταφεύγει στην προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών, όταν αποκαλύπτεται ότι δεν υπήρξαν ποτέ οι κόκκινες γραμμές υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η πραγματική κόκκινη γραμμή είναι μια και χαράσσεται με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

«Άλλο πράγμα η ανάπτυξη για τον εργάτη, τον εργαζόμενο και άλλο η ανάπτυξη των συμφερόντων για τον καπιταλιστή, τον βιομήχανο και τον εφοπλιστή. Με τους δεύτερους είναι ο αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

«Έτσι εξηγείται το ‘μπράβο’ που ακούσατε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και από όλα τα κοράκια που ξεζουμίζουν όλους τους λαούς» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ