ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοιχεία για τον ΟΑΣΑ έδωσε ο Σπίρτζης στη Βουλή

Στοιχεία για τον ΟΑΣΑ έδωσε ο Σπίρτζης στη Βουλή

Με ένα τρόλεϊ στοιχεία -όπως σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος- προσήλθε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο ο Χρήστος Σπίρτζης για να απαντήσει σε ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη για τα χρέη του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, παρουσιάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες, στον ΟΑΣΑ καταμετρούσαν τα εισιτήρια με το... ζύγι, ενώ διαπιστώθηκε συσσωρευμένο έλλειμμα 96 εκατ. ευρώ, πλασματικές υπερωρίες 4 εκατ. ευρώ, καμία πρόβλεψη για ανανέωση στόλου, 20 εκατ. ευρώ "προίκα" στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πάνω από 100 εκατ. ευρώ ανείσπρακτες οφειλές των υπουργείων προς τον όμιλο.

«Τα πράγματα με τις αστικές εταιρείες της Αθήνας δεν εξελίσσονται καθόλου καλά», επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας πως τα οικονομικά στοιχεία χειροτερεύουν συνεχώς.

«Τα έσοδα του ΟΑΣΑ μειώθηκαν 18% και το λειτουργικό έλλειμμα του ΟΑΣΑ είναι 25 εκατ. ευρώ το 2015 έναντι πλεονάσματος το 2014», είπε και πρόσθεσε με αρκετή δόση ειρωνείας: «Ο κ. Σπίρτζης έκανε διάφορα κουβαρνταλίκια σάμπως να τα έκανε από την τσέπη του».

οασα

Ο Χρήστος Σπίρτζης επεσήμανε ότι το έλλειμμα του ΟΑΣΑ είναι μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ και αναφέρθηκε σε δράσεις που έγιναν για την εξοικονόμηση 8,5 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων αφορούν: στο κόστος προμηθειών μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών, στο κόστος συμβάσεων παροχής υπηρεσίας μέσω δράσεων συνεργασίας με άλλους δημόσιους φορείς, όπως η ΕΛΑΣ για την φύλαξη των σταθμών και τέλος στο επιχειρησιακό κόστος με ενοποιήσεις κρίσιμων τμημάτων σε επίπεδο ομίλου.

Προανήγγειλε προσλήψεις οδηγών και τεχνικών σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ και σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη χειρισμός για την εξυπηρέτηση του συσσωρευμένου ελλείμματος του ομίλου, μέσω ενός μοντέλου συμψηφισμού των δαπανών του ΟΑΣΑ προς το ελληνικό δημόσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ