ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράσος καταλογίζει στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θράσος καταλογίζει στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα είπε στην ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας για «θράσος» και χαρακτηρίζοντάς τον ως τον Πρωθυπουργό «των ψεμάτων, των λουκέτων και της φοροεπιδρομής, που εκείνος επέλεξε».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως ο «πρωθυπουργός που παριστάνει τον οπαδό του Μαδούρο φόρεσε το κοστούμι του διαχειριστή» και τον κατηγορεί πως εξαιτίας του χάθηκαν 21 δις ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας ή 5.000 ευρώ από κάθε νοικοκυριό τη διετία 2015 - 2016.

«Ο πρωθυπουργός που πάγωσε τα έργα και που στέγνωσε από ρευστότητα την αγορά, τολμά να μιλάει για ανάπτυξη. Προκαλεί όλους τους Έλληνες! Οι συμπολίτες μας ξέρουν πια ότι Τσίπρας και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί. Τσίπρας και Δικαιοσύνη δεν πάνε μαζί» τονίζεται στην ανακοίνωση όπου και επισημαίνεται πως η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μέσα από μεταρρυθμίσεις, περιορισμό των κρατικών δαπανών, μείωση των φορολογικών συντελεστών, προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό και λίγο πριν ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινήσει την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης για την ανάπτυξη επέλεξε να επισκεφθεί το Μενίδι και να συνομιλήσει κυρίως με κατοίκους της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε μάλιστα να επισημάνει πως θα ήθελε να ήταν και ο κ. Τσίπρας μαζί του για να ακούσει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει και το επόμενο διάστημα να βρίσκεται συχνά σε περιοχές της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας όχι μόνο για να ενημερώνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και για να αναδείξει πως ο ίδιος μπορεί να κυκλοφορεί στην κοινωνία, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας “κρύβεται” στο Μαξίμου, όπως λένε συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με δημότες, καταστηματάρχες, συναντήθηκε με το δήμαρχο και επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο δήμο Αχαρνών ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις και όχι από το κράτος. «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει σε περιβάλλον υπερβολικής φορολόγησης, υπερβολικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και με τις επιχειρήσεις να καλούνται να προκαταβάλουν φόρους και μετά να εισπράξουν», τόνισε εκφράζοντας και τη διαφωνία του με τον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης για τον οποίο και είπε πως δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη από μόνος του.

Αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η περιοχή , ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως χρειάζεται να υπάρξει συστηματική στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα κάνοντας λόγο για ένα πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης το οποίο θα εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους τα απαραίτητα ώστε να μην βρεθούν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ