ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: O Mητσοτάκης συνεχίζει να ποντάρει στην αριστερή παρένθεση

Γεροβασίλη: O Mητσοτάκης συνεχίζει να ποντάρει στην αριστερή παρένθεση

Στη Νέα Δημοκρατία επιτίθεται η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Real News.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά και αλλά του Γιάννη Στουρνάρα καλωσορίζει «και τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο» στην κεντρική διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης για μείωση του στόχου επίτευξης μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων. Επίσης, ασκώντας κριτική ιδιαίτερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η ΝΔ «αυτοπαγιδεύτηκε στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"», και παρά τα διαδοχικά αδιέξοδα, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ακόμη και σήμερα στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης"».

«Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήθελαν να δεσμεύσουν την οικονομία της χώρας με πολύ μεγάλα πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, εμείς ήμασταν εκείνοι που μιλήσαμε πρώτοι για τον παραλογισμό της εξοντωτικής και διαρκούς λιτότητας που αυτά θα σήμαιναν. Εμείς καταφέραμε να μειώσουμε τους στόχους, ξεκινώντας από το 0,5% (το 2016) και φτάνοντας το 3,5% στο τέλος της τριετίας. Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε η έγκαιρη δέσμευση για τον μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους, ώστε -μεταξύ άλλων- οι ετήσιες δαπάνες για την εξυπηρέτησή του να μην ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ. Κάτι που χαλαρώνει περαιτέρω το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο.

Η συζήτηση πλέον, αφορά το τι θα επακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2018. Μεσομακροπρόθεσμα, λοιπόν, προφανώς και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο ετήσιος στόχος», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα αν η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο περιλαμβάνει και την απλή αναλογική, είπε ότι είναι γνωστή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναλογικότητα του εκλογικού νόμου, προσέθεσε ότι η υπό διαμόρφωση πρόταση θα τεθεί σύντομα προς συζήτηση και υπογράμμισε πως «το σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πολύ νωρίτερα από την εκλογική περίοδο». Η κυβερνητική πρόταση απευθύνεται «σε όλα σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, με την πρόθεση της περαιτέρω θωράκισης του κοινοβουλευτισμού», υπολογίζοντας την υπευθυνότητα και σοβαρότητα «όλων των συναδέλφων βουλευτών, ώστε να διασφαλίσουμε αφενός μεν και την αντιπροσωπευτικότητα του συστήματος, αφετέρου δε το σεβασμό στην ύψιστη έκφρασή του: τις εκλογές», δηλώνει η κυρία Γεροβασίλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ