ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιουνκέρ: Αυτήν την Ελλάδα αγαπώ

Γιουνκέρ: Αυτήν την Ελλάδα αγαπώ
Eurokinissi

Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου της Επιτροπής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τσίπρας: Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα

«Αληθινό φίλο της Ελλάδας και σταθερό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας» χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ επισκέπτεται την Ελλάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Είναι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε σκέψεις για το πώς θα σταθεροποιήσουμε αυτή την ειλικρινή σχέση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «έρχεται σε μια περίοδο που η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και μετά από έξι χρόνια ύφεσης και λιτότητας, να σχεδιάσει τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται για να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη ανάπτυξη και σε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τον ελληνικό λαό».

2548127

Συνάντηση Τσίπρα-Γιουνκέρ στο Μέγαρο Μαξίμου/Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε σε δύσκολές στιγμές, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών της», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Γιούνκερ: Ζητώ σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε λόγο για «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

«Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες από ό,τι σήμερα διότι η Ελλάδα δεν ήταν σε καλό δρόμο και γιατί η Ευρώπη είχε κάνει λάθη όπως και η Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Σήμερα, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ακόμη και η ανεργία σημειώνει πτώση, αν και όχι με ικανοποιητικό ρυθμό».

«Ζητώ σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

2548113

Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόοδο της Ελλάδας: «Αυτήν την Ελλάδα αγαπώ, εκείνη που είναι πλήρως προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή πορεία».

«Ποτέ δεν παρακολούθησα την παράλογη λογική όσων ήθελαν να απομακρυνθεί η Ελλάδα από το ευρώ» σημείωσε και εκτίμησε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στο δρόμο της αναπτυξης και της ευημερίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις

2548148

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η ελάφρυνση του χρέους με βάση τους κανόνες του ESM και δεσμεύθηκε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. «Όπως φάνηκε από την αξιολόγηση, η Ελλάδα έχει πράξει ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει να το πράττει» τόνισε και ζήτησε τη συμβολή των θεσμών τόσο ως προς την τόνωση της ρευστότητας, όσο και ως προς το «σχέδιο Γιούνκερ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ