ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκαίνια έκθεσης για τα 20 χρόνια απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Βουλή: Εγκαίνια έκθεσης για τα 20 χρόνια απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ ήταν στη Βουλή στα εγκαίνια της έκθεσης για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πρώην υπουργοί και βουλευτές, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον Ανδρέα Παπανδρέου και φυσικά τα παιδιά του Γιώργος, Σοφία, Νίκος και Ανδρίκος αλλά και η τελευταία του σύζυγος Δήμητρα ήταν παρόντες στην έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή», που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής και εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Δήμητρα Παπανδρέου που πληροφορίες αναφέρουν ότι ήρθε στην έκθεση με δικό της φωτογράφο και περιφερόταν στην έκθεση υπό το άγρυπνο βλέμμα ειδικού στις δημόσιες σχέσεις, έφθασε στη Βουλή αρκετή ώρα νωρίτερα της προγραμματισμένης.

Κάθισε στο καφενείο, αποκομμένη, όπως σχολίασαν ορισμένοι, από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν στήσει το δικό τους πηγαδάκι στο εντευκτήριο και σχολίαζαν τις πολιτικές εξελίξεις και το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία. Απούσα ήταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

2549465

Πηγή:EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου, Φώφη Γεννηματά, Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης είχαν διασκορπιστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, επιβεβαιώνοντας το κακό κλίμα στις σχέσεις τους. Στο κέντρο ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχοντας εκ δεξιών και εξ ευωνύμων τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Πίσω τους ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και δίπλα του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Πολλές οι παρουσίες, σε σημείο που ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολίαζε μεγαλόφωνα "εμείς δεν ήμαστε που καταστρέψαμε 40 χρόνια τη χώρα;" και ελάχιστες οι απουσίες κορυφαίων. "Υβριστές και "προσκυνητές" ταυτόχρονα...", ανήρτησε λίγο αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. "Πριν απο λίγο στη Βουλή, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης -αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκεί βρέθηκαν ο κ. Τσίπρας και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους. Είναι οι ίδιοι, που σε κάθε ομιλία τους αναφέρονται σε αυτούς που "κατέστρεψαν τη χώρα εδώ και 40 χρόνια"! Υβριστές και προσκυνητές ταυτόχρονα! "Μνημονιακοί" και "αντιμνημονιακοί" ταυτόχρονα! "Αριστεροί" και "δεξιοί" ταυτόχρονα! Πάνε με όλα και με όλους, αρκεί να διατηρηθούν στην εξουσία", έγραψε.

Από το κυβερνητικό μπλοκ παρόντες ήταν ο ΠΑΣΟΚογενής Χρήστος Σπίρτζης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ τη ΝΔ εκπροσώπησαν ο πρώην πρόεδρος της Βαγγέλης Μειμαράκης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, αλλά και οι Γιάννης Τραγάκης και
Δημήτρης Σταμάτης.

Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό, παρουσιάζονται φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο του ακαδημαϊκού, πολιτικού και πρωθυπουργού που αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ