ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Αλεξιάδης: Αύξηση φορολογικών εσόδων τον Μάιο

Τ. Αλεξιάδης: Αύξηση φορολογικών εσόδων τον Μάιο
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αυξημένα κατά 18,19% ήταν τα φορολογικά έσοδα τον Μάιο και κατά 4,72% το τελευταίο πεντάμηνο, ανέφερε στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που μιλούν για κατάρρευση των εσόδων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, είπε ακόμη, πως στις επιστροφές φόρων υπήρξε υπέρβαση του στόχου κατά 40% τον Μάιο και κατά 11,87% το τελευταίο πεντάμηνο.

«Ενοχλούνται αυτοί που βλέπουν ότι το ΣΔΟΕ έχει επιτυχίες στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στον τομέα των αυτοκινήτων και από χθες και στον χώρο του ποδοσφαίρου», ανέφερε και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει παραγραφή 12.000 υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής. «Πρόκειται για παραπληροφόρηση, δράκους και μυθεύματα», είπε και τόνισε ότι η ΓΓΔΕ θα προτεραιοποιήσει και θα αποφασίσει ποιες υποθέσεις θα ελεγχθούν.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι μεταφέρθηκαν περίπου 4.000 φάκελοι υποθέσεων στη ΓΓΔΕ, από τις οποίες οι 1.196 ήταν με εισαγγελική παραγγελία και οι 2.751 αφορούν άλλες σοβαρές υποθέσεις. Για μεταφορά παραμένουν άλλες 25.000 υποθέσεις.

«Αυτοί που κατηγορούν και λένε ότι μεθοδεύουμε την παραγραφή ξεχνούν ότι 31 Δεκεμβρίου 2016 παραγράφονταν 12.000 υποθέσεις που έπρεπε να ελέγξει το ΣΔΟΕ με 514 ελεγκτές, εμείς πήραμε την πολιτική ευθύνη παρατείναμε την παραγραφή για ένα έτος», ανέφερε και επεσήμανε πως δεν θα παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ και η λίστα Μπόγιαρνς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ