ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση της ΛΑΕ έξω από τη Βουλή για την πώληση της COSCO

Συγκέντρωση της ΛΑΕ έξω από τη Βουλή για την πώληση της COSCO
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και μέλη της ΛΑΕ διαμαρτύρονται ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ στην Cosco, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στον απόηχο των ενστάσεων της κινεζικής εταιρείας για το νομοσχέδιο που επρόκειτο να ψηφιστεί την ίδια μέρα CNN Greece

Στον απόηχο των ενστάσεων της COSCO για το σχέδιο νόμου πώλησης του ΟΛΠ, που επρόκειτο να ψηφιστεί σήμερα, μέλη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Παναγιώτη Λαφαζάνη βρέθηκαν έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν.

Η μικρή ομάδα των συγκεντρωμένων φώναξε συνθήματα, όπως «Τσίπρα, Δρίτσα ακούστε το καλά η πώληση του λιμανιού θα μείνει στα χαρτιά» και «Πουλάτε, πουλάτε στη φυλακή θα πάτε».

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε το λαό σε γενικό ξεσηκωμό. Νωρίτερα, η ΛΑΕ είχε εκδόσει ανακοίνωση, με την οποία χαρακτήριζε «έγκλημα των εγκλημάτων το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά» και τους Τσίπρα–Δρίτσα «μικρέμπορους» που «παίζουν βρώμικα παιχνίδια της τελευταίας στιγμής με την COSCO για να αποπροσανατολίουν και να χρυσώσουν το χάπι του εγκλήματος».

Για τη ΛΑΕ και τον πρώην υπουργό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η «εγκληματική εκποίηση» αποκτά «χαρακτηριστικά μεγάλου σκανδάλου με κακουργηματικές ποινικές διαστάσεις», ενώ καταγγέλλονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων για «φανατική συναίνεση».

Το υπόλοιπο της ανακοίνωσης συνεχίζεται στην ίδια σκληρή γλώσσα, με βαριά υπονοούμενα για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η εγκληματική εκχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO αφήνει ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους, βορά στην κινεζική κερδοσκοπική απληστία και στις απολύσεις, ενώ ο Πειραιάς κινδυνεύει να μετατραπεί σε Chinatown και αρένα λαθρεμπορικών και παραοικονομικών πρακτικών.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε την πολιτική και θεσμική νομιμότητα της εκποίησης του ΟΛΠ.

Δεν θεωρούμε ότι η κύρωση από της Βουλή αυτής της συμφωνίας παράγει τετελεσμένα ή συνιστά πλυντήριο για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών και άλλων προσώπων.

Το ξεπούλημα γρήγορα θα ματαιωθεί. Οι Κινέζοι δεν θα μείνουν για πολύ στο λιμάνι και οι ένοχοι θα καθίσουν στο σκαμνί.

Οι ένοχες και συνένοχες νεομνημονιακές και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και οι πρωταίτιοι του εγκλήματος θα απολογηθούν και θα πληρώσουν για τις απαράγραπτες ευθύνες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ