ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Αυγενάκης: έρχονται εκλογές η ΝΔ είναι σε ετοιμότητα

Λ. Αυγενάκης: έρχονται εκλογές η ΝΔ είναι σε ετοιμότητα
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην εκτίμηση πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές προέβη ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνοντας πως ήδη για το κόμμα η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη «ο ελληνικός λαός θα κληθεί σύντομα στις καλπες για να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στους κ. Τσίπρα και Καμμένο”. Η ΝΔ παρουσίασε σήμερα τις δράσεις της Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα προωθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές του κόμματος επισημαίνοντας πως εφαρμόζονται δράσεις οι οποίες έχουν δύο στόχους: να αναγνωρίζουν την προσφορά των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και να τις βοηθήσει ουσιαστικά ενώ τόνισε πως η δράση της ΝΔ θα αποτελέσει τη γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων αυτών με όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη η νέα πραγματικότητα επιβάλλει ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικών δομών το οποίο προυπήρχε αλλά πλέον αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. «Η ΝΔ δρα στη βάση μιας αρχής και μιας πεποίθησης, κανένας στο περιθώριο» τόνισε επισημαίνοντας πως έχουν ήδη προγραμματιστεί επισκέψεις στελεχών της ΝΔ σε όλη την επικράτεια σε μή κρατικές εθελοντικές δομές.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η δράση της ΝΔ αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει τη διεξαγωγή ευρείας συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα αυτά. Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΝΔ οι μή κρατικές, εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύγης ανέρχονται πανελλαδικά στις 2500 και στόχος της ΝΔ είναι ως το φθινόπωρο να έχουν επισκεφθεί κλιμάκια της ΝΔ 800-1000 δομές σε όλη τη χώρα.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης και σε αυτό τον τομέα είναι ξεκάθαρη. Αυτό το βλέπουμε σε κάθε επαφή που έχουμε με την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στην κατάθεση από τη ΝΔ συγκεκριμένης πρότασης που αναφέρεται στην εμπιστοσύνη του κόμματος πως η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει ανάπτυξη του 4%.

«Η δική μας φιλοσοφία δεν είναι η κατανομή μιζέριας για όλους αλλά η κατανομή πλούτου σε όλους» είπε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έχει εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. «Η διάσταση μεταξύ λόγων και έργων της κυβέρνησης είναι τεράστια. Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν χαρίζεται, δεν μονοπωλείται και δεν υφαρπάζεται, είναι μια διαρκής προτεραιότητα για τις δυνάμεις που σέβονται τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ