ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όπισθεν κυβέρνησης για τη δόμηση κάτω από τα 4 στρέμματα

Όπισθεν κυβέρνησης για τη δόμηση κάτω από τα 4 στρέμματα
EUROKINISSI

Ένα βήμα πίσω έκανε η κυβέρνηση μετά και τις ενστάσεις των ΑΝΕΛ, αποσύροντας άρθρο που απαγόρευε τη δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων, εκτός σχεδίου, που χαρακτηρίζονταν αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

"Το κάναμε για να μην θεωρούν οι πολίτες ότι αδικούνται", ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον Γιώργο Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ στο επίμαχο άρθρο 50 του νομοσχεδίου για τους υδρογονάνθρακες.

Η απόσυρση του άρθρου ικανοποίησε την αντιπολίτευση με τον Κώστα Σκρέκα από τη ΝΔ να σχολιάζει ότι "επιτέλους η κυβέρνηση άκουσε την κοινωνία".

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης κατήγγειλε ότι ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ "περνούν" στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Ο Πάνος Σκουρλέτης αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας "ντροπή σου" με τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος να καταθέτει το σχετικό τεχνικό μνημόνιο που αποδεικνύει -όπως είπε- του λόγου το αληθές.

Στη συζήτηση στην επιτροπή υπήρξε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη συμμετοχή του γιου του υπουργού Περιβάλλοντος σε αντιφασιστική συγκέντρωση. "Είμαι περήφανος για την αντιφασιστική συμπεριφορά του γιου μου", είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της προκλητικής εξαπάτησης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της προκλητικής εξαπάτησης, της αναξιοπιστίας και της ανικανότητας, που κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό» τονίζει η ΝΔ με αφορμή την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ . Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται πως το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του κ. Σταθάκη, χαρακτήριζε “ξεπούλημα” τα 300.000.000 ευρώ που αξίωνε η τότε κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ «μετά από 18 μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με την καταστροφική της πολιτική και την απαράδεκτη καθυστέρηση οδήγησε σε απαξίωση την περιουσία του Δημοσίου, έρχεται σήμερα και πουλάει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 45.000.000 ευρώ».

Τo ΠΟΤΑΜΙ: Η ιδιωτικοποίηση αποτυπώνει την παράνοια που ζούμε στη χώρα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΟΤΑΜΙ, υπογραμμίζει ότι η ιστορία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αποτυπώνει όλη την παράνοια που ζούμε στη χώρα. «Πριν από 2 χρόνια, όταν επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία, ο κ. Σταθάκης κι ο ΣΥΡΙΖΑ έβρισκαν προκλητικά χαμηλό το τίμημα των 300 εκατομμυρίων. Σήμερα και αφού οι διάφορες επιδοτήσεις έχουν στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο 750 εκατομμύρια, η εταιρεία πωλείται για 45 εκατομμύρια. Ποιος πληρώνει τη διαφορά των επιδοτήσεων που δόθηκαν και των 255 εκατομμυρίων που δεν εισπράχθηκαν; Όχι φυσικά, τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά αυτοί που πληρώνουν πάντα. Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν ο μόνος τρόπος ανάπτυξης της εταιρείας. Κι αν είχε γίνει στο χρόνο που έπρεπε τα οφέλη θα ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Αφήνει αιχμές για τον κ. Σπίρτζη υπογραμμίζοντας ότι οι συνάδελφοί του πρέπει να του συμπαρασταθούν: Δεν είναι και λίγο να υπογράφεις εσύ να δοθούν αυτά που είχες καταγγείλει ότι ξεπουλιούνται», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ