ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Εικόνα απερχόμενου πρωθυπουργού αυτή του κ. Τσίπρα

Κ. Μητσοτάκης: Εικόνα απερχόμενου πρωθυπουργού αυτή του κ. Τσίπρα
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Για «θράσος και κυνισμό» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός, είτε πιστεύει αυτά που λέει, είτε ψεύδεται συνειδητά.

Με αφορμή τη συνέντευξή του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωσταντίνος Καραμανλής» για το Brexit ότι ο κ. Τσίπρας «δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε τον τρόπο που πολιτεύεται ούτε τις πολιτικές του καθώς έδειξε ότι είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού, αλλά και της απαράδεκτης μετάθεσης της ευθύνης από τις δικές του εγκληματικές επιλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίσης λόγο για μια φτηνή άσκηση ΣΥΡΙΖαικής προπαγάνδας τονίζοντας πως «οποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα χθες δεν αισθάνθηκε υπερηφάνεια. Μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας αισθάνθηκε», ενώ συμπλήρωσε πως τα ψέματα και την ανικανότητα του κύριου Τσίπρα τα πληρώνει με βαρύτατο τίμημα ο ελληνικός λαός στην καθημερινή του ζωή, με περισσότερη φτώχεια, λουκέτα στις επιχειρήσεις, ανέργους και απογοήτευση για τους πολλούς.

«Ένα είναι βέβαιο: H χθεσινή εικόνα του κ. Τσίπρα ήταν αυτή ενός απερχόμενου πρωθυπουργού. Το πλήρες διαζύγιο με την πραγματικότητα είναι το τελευταίο στάδιο πριν την οριστική έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Και κάτι τελευταίο. Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα να μην διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

Κάποια από τα λεγόμενα του υποδηλώνουν, στην καλύτερη περίπτωση, θεσμική άγνοια. Στην χειρότερη, την πρόθεση του να καταφύγει σε θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του καταστατικού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ