ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη
Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

«Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Την επιτάσσει το Σύνταγμα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ή να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

«Η εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αποτελεί προϋπόθεση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στηρίζει τους δικαστές και τους εισαγγελείς και να μην παρεμβαίνει στο έργο τους, ώστε με τη σειρά τους να επιτελούν με ταχύτητα και συνέπεια το κρίσιμο λειτούργημά τους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια πρωτοφανή σε διάρκεια κι ένταση κρίση στη Δικαιοσύνη, στην οποία γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα.

«Μια απαράδεκτη κατάσταση την οποία προσφάτως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος Υπουργός και την οποία η Νέα Δημοκρατία, με σειρά ενεργειών της, έχει αναδείξει στη Βουλή των Ελλήνων. Οι πολίτες εξοργίζονται από την προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης. Για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειαζόμαστε επενδύσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη χωρίς ανεξάρτητη και αποτελεσματική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έστειλε «απλό και ξεκάθαρο μήνυμα: Η Νέα Δημοκρατία, υπηρετεί την συνταγματική τάξη, στηρίζει τους δικαστικούς λειτουργούς και δεν θα ανεχτεί παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ