ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς για τις δηλώσεις Βίτσα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Καυγάς για τις δηλώσεις Βίτσα για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς
EUROKINISSI

Στο "απόσπασμα" έστειλαν τον Δημήτρη Βίτσα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προ ημερών αναφορές του ότι το επιχείρημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που πέρασαν σε ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι ισχυρό.

Ο ίδιος ο αναπληρωτής Άμυνας απέδωσε σε διαστρέβλωση των λεγομένων του τον θόρυβο που προκλήθηκε, λέγοντας πως στην συνέντευξή του δεν μίλησε για ισχυρό αίτημα έκδοσης, αλλά ότι είναι ισχυρό το επιχείρημα που προβάλλει η Τουρκία.

«Αν μπήκατε σε σχολιασμό, το ατόπημα έγινε, σφάλατε και πρέπει να το παραδεχθείτε», επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, αντιδρώντας έντονα στις συνεχείς διακοπές της ομιλίας του από τον Δημήτρη Βίτσα. «Είστε πολύ νέος στο υπουργείο για να αποκτάτε στρατιωτική νοοτροπία», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε πως ο υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το αίτημα έκδοσης απευθύνεται στη Δικαιοσύνη. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, επικαλέστηκε μάλιστα, και σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεχμέτ Τσαβούσογλου που δεν συνηθίζει –όπως είπε-να ψεύδεται.

«Κάνατε λάθος και καλό είναι να μην δίνουμε δικαιώματα που θα αξιοποιήσουν οι διάδικοι», ανέφερε κι ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τη συνομιλία με τον Ερτογάν. «Τι είναι αυτό που του είπε ο πρωθυπουργός στη συνομιλία που είχαν, ότι σε 15 μέρες θα τους έχεις πίσω; Αυτά που διαρρέονται καθίστανται ειδήσεις και σαν τέτοιες εξάγονται», είπε, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Δεν έχουμε άλλη οδό διαχείρισης του εξαιρετικά ακανθώδους θέματος των 8 Τούρκων στρατιωτικών, πέραν αυτών που ρητά προβλέπονται από Διεθνές Δίκαιο και βεβαίως το Εθνικό Δίκαιο. Ως εκ τούτου, είναι υπόθεση απολύτως και αποκλειστικά της δικαιοσύνης και όχι της εκτελεστικής εξουσίας. Κάθε άλλη διαχείριση αυτού του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος θα μας δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στο μέλλον», ανέφερε ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ