ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η Βουλή είπε όχι στην εξαπάτηση

Θεοδωράκης: Η Βουλή είπε όχι στην εξαπάτηση
EUROKINISSI

«Ηττηθήκατε, το σχέδιο σας δεν γκρεμίστηκε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά από τη δική μας σταθερή στάση να πούμε όχι στον καιροσκοπισμό σας», είπε προς την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράλης και διαμήνυσε ότι το Ποτάμι λέει όχι στον αγώνα της για την επιβίωση της εξουσίας της.

«Το Ποτάμι θα επιμείνει στις συγκρούσεις με το παλιό και το νέο παλιό που εσείς εκπροσωπείτε», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης και καταθέτοντας την άποψη του για τον εκλογικό νόμο είπε πως αν είχαμε απλή αναλογική θα έπρεπε να συνεργασθούν 5 κόμματα για να κάνουν κυβέρνηση. «Υπάρχει τέτοια σύγκλιση στην Βουλή και δεν το βλέπουμε; Έχουν υποχωρήσει τόσο οι εγωισμοί και το κομματικό αλάθητο, που μπορούν να συνεργασθούν 5 κόμματα;» διερωτήθηκε.

Επέμεινε στην ανάγκη καθιέρωσης αναλογικότερου μπόνους και σχολίασε με νόημα πως «αν κάποιοι σκέφτονται ότι θα μπορούσαν να γίνουν κυβερνήσεις στην Ελλάδα, χωρίς το πρώτο κόμμα, να το ξεχάσουν γιατί αυτό θα θεωρηθεί – και θα είναι κοινοβουλευτική ανωμαλία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως απέχει πολύ από το να αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός και διερωτήθηκε εάν είναι προοδευτικό να επιτρέπει σε χουλιγκάνους- εισαγόμενους μάλιστα- να λεηλατούν δημόσια περιουσία, αν είναι προοδευτικό να γονατίζεις με φόρους τους νέους επιστήμονες και εάν είναι προοδευτικό το χάος στα νοσοκομεία τα ράντζα και οι ελλείψεις φαρμάκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ