ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Χρειαζόμαστε ομοψυχία και εθνική συνεννόηση – κανείς δεν μπορεί μόνος του

Φ. Γεννηματά: Χρειαζόμαστε ομοψυχία και εθνική συνεννόηση – κανείς δεν μπορεί μόνος του
Η Φώφη Γεννηματά μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς σε στιγμιότυπο από τη δεξίωση που παράθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την 42η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

«Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν με την τυραννία και το φασισμό και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Η ομαλή μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατική ομαλότητα στηρίχτηκε στην ενότητα του λαού και στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων μακριά από διχασμούς και εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υπογράμμισε δε πως «αυτή την ομοψυχία και εθνική συνεννόηση χρειαζόμαστε όσο ποτέ σήμερα».

Όπως επισήμανε η κ. Γεννηματά:

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μπορούμε να δουλέψουμε ενωμένοι, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, για μια νέα μεταπολίτευση, για να βγάλουμε τον τόπο από τα αδιέξοδα και τα μνημόνια και να δώσουμε ξανά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες προοπτική, ελπίδα και αξιοπρέπεια. Κανείς δεν μπορεί μόνος του.

Από την πλευρά του ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε σχετικά τα εξής:

Συμπληρώνονται πλέον 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που αμφισβητούν το δημοκρατικό κεκτημένο και ορισμένες κατακτήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ταυτόχρονα οι αρνητές της Δημοκρατίας σηκώνουν κεφάλι. Στο πλαίσιο αυτό χρέος όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία και να παλέψουμε για την κοινωνική συνοχή. Η μόνη εγγύηση για το αύριο, για όλους μας και ιδίως για τη νέα γενιά που αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας και της περιθωριοποίησης είναι η διεύρυνση, η ενίσχυση της Δημοκρατίας και ο συνεχής αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ