ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Κρυστάλλινος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Κρυστάλλινος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Κρυστάλλινο» χαρακτήρισε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ανέφερε ότι ο διαγωνισμός είναι εντός του χρονοδιαγράμματος και επεσήμανε ότι η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών θα γίνει πριν από το τέλος του Αυγούστου.

Απαντώντας στα κόμματα της αντιπολίτευσης που επικρίνουν την κυβέρνηση και τον ίδιο τόνισε ότι «η ιστορία της αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών είναι αμαρτωλή».

«16 νόμοι που δεν τηρήθηκαν, τέσσερις προβλεπόμενοι διαγωνισμοί δεν έγιναν ποτέ και το καθεστώς λειτουργίας, χωρίς άδεια κρίθηκε παράνομο και αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον αριθμό των αδειών που θα δοθούν υπογράμμισε : «Ο αριθμός προέκυψε διότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο. Κυρίως γιατί έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα το οποίο είναι η οικονομική βιωσιμότητα και η διαπλοκή που η μη βιωσιμότητα παρήγαγε.

Ο Νίκος Παππάς τόνισε επίσης την ανάγκη «να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής: κανάλια, τράπεζες, πολιτικοί».

Ερωτηθείς για το MEGA σημείωσε ότι «οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι «ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα».

Έχω ακούσει μεγάλη κριτική για τις θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα κανάλια θα καλυφθούν ενώ μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία κάλυψη. Ας μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους ορισμένοι από την αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ