ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Τσίπρα για τον Πολάκη

Ερώτηση Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Τσίπρα για τον Πολάκη
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός για την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την υπόθεση στο νοσοκομείο Τρικάλων, ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε στη Βουλή υποστηρίζει πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνοντας «δημαγωγικές χρήσεις της κυριαρχίας που του προσδίδει ο υπουργικός θώκος, προβάλλει εαυτόν ως πολιτοφύλακα, ως αναλάμποντα φανό σε έναν ωκεανό ανηθικότητας, ανομίας, αναρχίας και διασαλεμένης κοινωνικής τάξης που επικρατεί στη χώρα μας».

«Οι παραπάνω ενέργειες αναδεικνύουν ότι υπάρχει κρίση αυτοσυνειδησίας σε ορισμένα μέλη της Κυβέρνησης, τα οποία, δυστυχώς, παίζουν ἐν οὐ παικτοῖς, θέτοντας σε σοβαρή κρισιμότητα την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου», αναφέρει.

Οι δηλώσεις Πολάκη προκάλεσαν κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Γιάννη Βρούτση από τη ΝΔ να αναρωτιέται αν θα τον ανέχεται για πολύ ακόμη ο πρωθυπουργός. Υποστήριξε μάλιστα, ότι εάν ήταν υπουργός της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δεν θα έμενε στη θέση του μετά απο αυτές τις δηλώσεις. "Βγάλτε μια ανακοίνωση για την ΕΛΣΤΑΤ και μετά μιλάτε, σας ευχαριστούμε που μας βρίζετε", απάντησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τάχθηκε και ο Νεκτάριος Σαντορινιός που ανέφερε οτι ο Παύλος Πολάκης με τις πράξεις του εξοικονόμησε 80 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ