ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση Χρυσαυγιτών: Επιτέθηκαν σε μουσουλμάνο βουλευτή μέσα στη Βουλή

Νέα πρόκληση Χρυσαυγιτών: Επιτέθηκαν σε μουσουλμάνο βουλευτή μέσα στη Βουλή

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή με πρωταγωνιστές τους Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν με πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Αφορμή στάθηκε άρθρο του νομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που προβλέπει την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα.

Την αρχή έκανε ο Ηλίας Παναγιώταρος και μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο καυγάς φούντωσε με τους χρυσαυγίτες όρθιους να φωνάζουν και να αποκαλούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κωλότουρκο.

Οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος ισχυρίστηκαν ότι ο Χουσείν Ζεϊμπέκ πρόσφατα έκαψε την ελληνική σημαία, με τον ίδιο να το διαψεύδει και να αναφέρει ότι οι γονείς του πολέμησαν τον φασισμό στα βουνά της Αλβανίας.

«Θα φέρω φωτογραφίες, να δηλώσεις τώρα ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη, αλλιώς είσαι Τούρκος», του φώναξε ο Γιάννης Λαγός, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος σιγοντάριζε από δίπλα του: «κωλότουρκοι, σκάστε ρε κωλότουρκοι».

«Καθίστε κάτω, έξω από την αίθουσα», φώναξε προς την πλευρά των Χρυσαυγιτών και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης, ανακαλώντας τους στην τάξη.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε ότι το επεισόδιο αυτό δεν τιμά τη Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ