ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Κοντομηνά - Κασιδιάρη στην εξεταστική

Άγριος καυγάς Κοντομηνά - Κασιδιάρη στην εξεταστική
Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς, καταθέτει στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Πρωτοφανής ένταση που οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης επικράτησε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Αφορμή στάθηκε η επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στον Δημήτρη Κοντομηνά (Alpha) που καταθέτει σήμερα στην εξεταστική επιτροπή.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής με προκλητικό ύφος υποστήριξε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha δεν προβάλλει το κόμμα του με τον Δημήτρη Κοντομηνά να του επισημαίνει πως "ο Alpha έχει δώσει περισσότερο χρόνο στην ΧΑ από ότι άλλα κανάλια" και πως δεν περνάει σε εκείνον η φιγούρα που θέλει να κάνει. "Με έχει εξοργίσει, εδώ δεν είναι Δελφινάριο", ύψωσε τον τόνο της φωνής του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

"Δεν έχουμε πάνελ, αλλά ακόμα και να είχαμε, υπάρχει πρόβλημα με αυτό το κόμμα. Σέβομαι τους 500.000 ψηφοφόρους του, αλλά όχι τους εκπρόσωπους του, στα πάνελ καλούμε βουλευτές οι οποίοι θέλουν να μάθουν ποιοι άλλοι θα μετέχουν στην συζήτηση και όταν μαθαίνουν ότι θα υπάρχει βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δεν έρχονται", απάντησε ο Δημήτρης Κοντομηνάς και πρόσθεσε: "Αν δείξουμε στις ειδήσεις αυτά που κάνετε, καήκατε".

"Τι είστε εσείς κριτικός κινηματογράφου; Ο Σπήλμπεργk;", σχολίασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον Δημήτρη Κοντομηνά να απαντά ότι το δελτίο ειδήσεων του Alpha έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών για την αντικειμενικότητα και την πολυφωνία του.

Ο καυγάς συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής επέμεινε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Ακούστε "κύριε τίποτα" γιατί είστε τίποτα, είπα και προηγουμένως ότι υπάρχει έγγραφο του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρει ότι δεν έχω σχέση με την HSBC.

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Τι λες ρε καραγκιόζη. Βλάκα. Σέβομαι που είσαι 100 χρονών και δεν σηκώνομαι πάνω...

Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ: Με κατηγορείτε για οικονομικό έγκλημα; Θα κληθείς να το αποδείξεις στα δικαστήρια...

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Λες ψέματα και πάω στον εισαγγελέα τώρα...

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών είπε ότι ο Alpha δεν έχει δάνεια, καθώς όταν πήρε από το RTL και πάλι τον τηλεοπτικό σταθμό αποπληρώθηκε το σύνολο των οφειλών. Πρόσθεσε ωστόσο, πως τα δάνεια του ομίλου είναι εξυπηρετούμενα και πως υπάρχει μόνον μια καθυστέρηση που οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα Eurobank.

Σε ό,τι αφορά την ανάμειξη του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ, κατήγγειλε ότι κάποιος άλλαξε ένα όνομα και βρέθηκε στη λίστα το δικό του όνομα και συγκεκριμένα η Interamerican με μηδενικό, όμως, λογαριασμό.

Ανέφερε ακόμη, ότι ο Alpha είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός με κερδοφορία, καθώς τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ και απέρριψε τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής. "Έχω φέρει ένα 1 δις ευρώ νόμιμα στην Ελλάδα και όλα είναι δηλωμένα στην εφορία", είπε.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών δεν είναι δίκαιος, καθώς "δεν παίρνουμε καθόλου βαθμολογία για τη μέχρι τώρα πορεία μας". Ανέφερε οτι οι κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν μπαίνουν με το να μειωθεί ο αριθμός των καναλιών και εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των εργαζομένων. Σημείωσε δε, οτι εάν δεν γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός, θα είναι διαβλητός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ