ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Χίλιοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στη Θήβα

Μουζάλας: Χίλιοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στη Θήβα

«Οι 2.000 πρόσφυγες που θα μεταφερθούν στην Κρήτη είναι πολύ ευνοϊκός αριθμός, αν σκεφτούμε ότι στη Θήβα θα πάνε 1.000» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Αναφορικά με την μεταφορά των προσφύγων στην Κρήτη και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη και τέσσερις δημάρχους ο κ. Μουζάλας τόνισε:

«Ζήτησα από τους δημάρχους να βρουν χώρους για να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους, να μην δημιουργηθούν γκέτο και να είναι λιγότεροι από 500. Από την μεριά τους οι δήμαρχοι έθεσαν κάποιους όρους, τους οποίους δέχτηκα: να είναι μόνο οικογένειες, να είναι ομοιογενής ο πληθυσμός και σχετικά με τη θρησκευτικότητα, να μην βρίσκονται σε ένα camp σκληροί Σουνίτες με σκληρούς Σιίτες, που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα».

«Όσο κι αν δεν σας ακούγεται καλό οι 2.000 πρόσφυγες σε όλη την Κρήτη είναι ένα πολύ ευνοϊκό νούμερο αν σκεφτούμε ότι μόνο η Θήβα θα πάρει 1.000» πρόσθεσε, μιλώντας στο zarpanews.gr.

Ερωτηθείς για τη φράση που του αποδόθηκε ότι «η Κρήτη δεν είναι καμία εκλεκτή φυλή» υπογράμμισε:

«Ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα. Για το όνομα του Θεού, αυτά δεν ανέχονται σε μια σοβαρή συζήτηση. Αυτά που είπα, εν τη ρύμη του λόγου, ήταν ότι δεν γίνεται να μην πάρει η Κρήτη πρόσφυγες και να πάρει η Ελλάδα. Εννοώντας την κεντρική Ελλάδα. Μου έκανε εντύπωση το πόσο έτοιμος ήταν ο δημοσιογράφος να μου προσάψει ότι διαχωρίζω την Κρήτη από την Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ